Yunan spor basını UEFA'nın şampiyonlar ligi ön elemelerinde Yunanistan ve Türkiye'yi temsilen katılan takımlarının eşleşmesinin önüne geçeceği iddia edildi. 

Yunan basını tarafından öne sürülen bu iddia resmi olarak kabul edilirse şampiyonlar ligi ön eleme turlarında Türk ve Yunan takımları eşleşemeyecek. UEFA'nın bu kararı siyasi krizin futbol müsabakalarına yansımaması için alacağı ve yakın zamanda resmi duyuruyu yapacağı iddia ediliyor. milyoner yeni adres

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Kurasında PAOK İle Eşleşemeyecek

Ayasofya'nın uzun yıllardan sonra tekrar ibate açılması Türkiye ve Yunanistan arasında diplomatik bir kriz doğurdu. UEFA'nın bu krizin futbola yansımaması için şampiyonlar ligi ön eleme turunda Türk takımları ile Yunan takımları arasında eşleşme olmasının önüne geçilmesi için kısıtlama kararı alacağı iddia ediliyor. 

Kararın resmileşmesi halinde şampiyonlar ligi ikinci ön elem turunda Beşiktaş, ön eleme oynayacak Yunanistan ekibi PAOK ile eşleşemeyecek. İsmi belli olmayan bir UEFA yetkilisi tarafından bu bilginin dile getirildiği iddia edilirken UEFA'nın şu ana kadar konu ile alakalı bir resmi açıklaması olmadı. İddianın gerçekleşmesi durumunda Selanik temsilcisi PAOK, şampiyonlar ligi ön eleme turunda sadece Viktoria Plzen ve Rapid Bükreş takımları ile eşleşme şansı olacak.

Daha Önce Sorunlu Ülkelerin Takımlarına Eşleşme Yasağı Getirilmişti

UEFA daha önce bu iddiaya benzer birçok karar almıştı. UEFA siyasi krizin sahalara yansımaması için Ermenistan-Azerbaycan ve Sırbistan-Kosova takımlarının UEFA düzeyindeki herhangi bir maçta karşılaşmasının önüne geçmek için kısıtlama kararı almıştı. Ayrıca Kırım'daki gerginlik nedeniyle de Rusya ve Ukrayna takımlarının da UEFA organizasyonlarında eşleşmesi engellenmişti.