ORDU (AA) - Ordu'da, 20 ülkeden sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek şampiyona yarın başlıyor.

Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası Genel Koordinatörü Atilla Alatepe, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Mustafa Küçük ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile şampiyona öncesi basın toplantısı düzenledi.

Alatepe, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, Karadeniz'in incisi Ordu'nun 19-27 Eylül'de Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiğini ifade eden Alatepe, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimizle tüm siyasi kurum ve kuruluşlarımızla ve en önemlisi halkımızın birlik ve beraberliğiyle bu hain girişimi önledik. Türkiye'de demokrasi kazandı, aklı dışarıda, eli içeride olan şer odakları kaybetti. İşte böyle bir ortamda Türkiye'nin böyle önemli bir uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum." dedi.

Alatepe, böyle bir dönemde bu spor organizasyonunun Türkiye'ye verilmiş olmasının, demokrasiye, halka ve en önemlisi Türkiye'nin organizasyon tecrübesine güvenin en önemli işaretlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bizler, bu organizasyonu ülkemize kazandırmak için canla başla çalışırken, yerli, yabancı bazı çevrelerin Türkiye'de can güvenliği olmadığını bahane ederek Uluslararası Boks Birliği'ne müracaatta bulunmalarını üzülerek öğrendik. Şampiyonanın ülkemizde yapılmaması için girişimlerde bulunulmasına rağmen bu organizasyonu Ordu'ya kazandırmanın haklı onurunu yaşıyoruz."

Şampiyonanın Türkiye'de yapılması adına çok büyük gayretler gösteren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'e teşekkür eden Alatepe, "Ordu, tarihinde ilk kez uluslararası bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. 19-27 Eylül tarihlerinde 20 ülkeden 200'e yakın sporcunun ringe çıkacağı bu önemli organizasyonda yetkililer, antrenörler ve hakemlerden oluşan 150'nin üzerinde misafirimiz de Ordu’ya geldi." diye konuştu.


- "Ordu'ya gelen herkes oldukça memnun"


Şampiyona için Ordu'ya gelen herkesin oldukça memnun olduğunun altını çizen Alatepe, şunları kaydetti:

"Hazırlıklarına aylar önce başladığımız şampiyonada bugüne kadar ne salonlarda ne ulaşımda ne de konaklamada en ufak bir sıkıntı yaşanmadı. Tabii böylesine önemli uluslararası organizasyonlarda sadece Bakanlık ve federasyon nezdinde adımlar atılmıyor. Özellikle yerel yönetimler taşın altına elini koymasıyla süreç hem çok daha güzel hem çok daha hızlı işliyor ve sonuçta dört dörtlük bir organizasyon yaşanıyor. Biz bu organizasyonun Ordu'da yapılması için girişimlerde bulunurken burada yerel yönetimlerin bize çok büyük destek vereceğinden adımız gibi emindik. Çünkü burada Ordu'ya, Ordululara hizmet aşkı ile görevlerini en iyi şekilde icra eden çok değerli isimler var. İlk günden bu yana bizlere her konuda destek veren Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'na ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz'a bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Sayın valimiz ve başkanımız organizasyona hazırlık sürecini yakinen takip etti ve her zaman elinden gelen desteği bizlere sağladı."

Yarın ilk gong çalacağını vurgulayan Alatepe, "Hepimiz çok heyecanlıyız. Bizlerin bu heyecanı paylaştığınız için sizlere de bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlerin yapacağı haberler, çekeceği fotoğraflar Ordu'nun sadece ülkemizde değil, dünyada da daha fazla tanınmasının önünü açacak. Sizlere şimdiden iyi bir organizasyon dönemli diliyor, kaleminize kuvvet diyorum." diye konuştu.

Alatepe, hazırlık sürecinde elinden gelenin en iyisini yapan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç'e de teşekkür etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise şampiyonaya belediye olarak sonuna kadar destek verdiklerini ifade ederek, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu kaydetti.