UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında yarın İskoçya’nın köklü takımlarından Celtic ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, Avrupa arenasında 196. sınavına çıkacak.
UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında Fenerbahçe, yarın İskoçya ekibi Celtic’e konuk olacak. TSİ 22.05’te Celtic Park Stadı’nda oynanacak karşılaşmada sarı-lacivertliler, gruptaki ilk galibiyeti için mücadele edecek. Fenerbahçe, A Grubu’ndaki ilk maçında sahasında Norveç ekibi Molde’ye 3-1 yenilirken, Celtic ise deplasmanda Hollanda ekibi Ajax ile 2-2 berabere kalmıştı.

AVRUPA’DA 196. RANDEVU
Sarı-lacivertliler, bugüne dek Avrupa kupalarında çıktığı 195 maçın 69’unu kazanırken, 88 maçta mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, çıktığı 38 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda rakip fileleri 242 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 300 gol gördü.

CELTIC, BU SEZON SAHASINDA KAYBETMEDİ
İskoçya’nın köklü ekiplerinden Celtic, bu sezon Celtic Park’ta oynadığı, İskoçya Premiership, İskoçya Lig Kupası ve Avrupa kupalarında bu sezon sahasında toplam 9 maç oynayan yeşil-beyazlı ekip, 8 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Avrupa’da seyircisinin önünde oynadığı 3 maçı da kazanan Celtic, ligde ise 4 galibiyet, 1 beraberlik ve İskoçya Lig Kupası’nda da 1 galibiyet aldı.

MAÇI DANİMARKALI YÖNETECEK
Celtic ile Fenerbahçe arasında Glasgow şehrindeki 61 bin kişi kapasiteli Celtic Park’ta TSİ 22.05’te oynanacak karşılaşmayı Danimarka Futbol Federasyonu’ndan Kenn Hansen yönetecek. Lars Rix ve David Vang Andersen’in yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Daniel R. Norgaard olacak.
(İHA)