Eski Dünya Yüzme maratonu şampiyonu Avustralyalı Shelley Taylor-Smith, "Türkiye’ye geldiğimde ilk fark ettiğim insanların ne kadar milliyetçi olduğu ve uluslarına olan sevgisi" dedi.
Hafta sonu İstanbul Boğazı’nda 28.’si düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’na onur konuğu olarak gelen eski dünya yüzme maratonu şampiyonu Avustralyalı Shelley Taylor-Smith yaptığı açıklamada Türk halkını övdü.

"Geleceği kurmanın tek bir yolu var oda birlik ve beraberlik içinde olmak. Gördüğüm kararıyla Türk halkı bunu yapmayı başarmış"
diyen ve iki gün önce Türkiye’ye geldiği hatırlatan eski dünya yüzme maratonu şampiyonu Avustralyalı Shelley Taylor-Simith, "Türkiye’ye geldiğimizde ilk fark ettiğim insanların ne kadar milliyetçi olduğu, uluslarına olan sonsuz sevgisi... Herkes günlük hayatlarına devam ediyormuş gibi ama çok hassas bir dönemden geçiliyor. Dengeler daha çok oturmadı. Belirsizlik durumu var. Ama burada birlik ve beraberlik duygusu olduğunu hissetmek hiç de zor değil. Geleceği kurmanın tek bir yolu var ve bunun için birlik ve beraberlik gerekiyor. Gördüğüm kararıyla Türk halkı bunu yapmayı başarmış" dedi.

"Bir kıtadan bir kıtaya yüzmek çok zor"
28.’si düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışının dünyaca ünlü olduğunu ve bilinir olduğunu belirten Avustralyalı yüzücü, "Türkiye’ye geldiğim için çok mutluyum. Düşünün ki bir kıtadan bir kıtaya yüzüyorsunuz ve bu çok zor bir şey. Her insan bunu söyleyemez ama herkes yapmak ister" diye konuştu.

"Başarılı olmanın reçetesi yarışlara katılmak"
Her şeyden önce yarışlara katılmanın önemli olduğunu belirten Avustralyalı Shelley Taylor-Smith, "Başarılı olmanın reçetesi yarışlara katılmak. Katıldıktan sonra sürekli olarak denemek lazım. Ancak bu şekilde başarıya giren yolu aşmaya başlarsınız. Başarıya gitmek için de önce yola çıkmak lazım. Mesele en iyi olmak değil, elinden gelenin en iyisini yapmak" diye sözlerini tamamladı.
(İHA)