Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne (TB2L) yükselen Antalyaspor, basketbolun efsane ismi Aydın Örs ve Doğan Hakyemez başkanlığında hedefini Spor Toto Basketbol Ligi olarak belirledi.
Antalyaspor Basketbol Şubesi’nin tanıtım toplantısı, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor Yönetim Kurulu Basketbol Şubesi Başdanışmanı Aydın Örs, ve Antalyaspor Basketbol Takımı Genel Menajer Doğan Hakyemez’in katılımıyla Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Başkan Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor olarak tarihi bir günü yaşadıklarını, 50 yılda basketbolun yaşayan iki efsanesi ile birlikte basketbol şubelerinin TB2L’de mücadele edeceğini söyledi.
Basketbolun, Antalya’da hem sporu hem de şehrin kültürünü geliştirme adına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Öztürk, “Antalya adına büyük bir hamle olarak görüyoruz. Doğru insanlarla çalışıldığı zaman, doğru işler elde ederiz Önümüzdeki senelerde büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz. Güzel şeyler olacak. Önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Bize desteklerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Öztürk, basketbolun yanında gerekli mali koşullar ve ekibin oluşması halinde diğer spor branşlarına da sıcak baktıklarının altını çizdi.
Antalyaspor Yönetim Kurulu Basketbol Şubesi Başdanışmanı Aydın Örs, bugünün Antalya’da basketbol adına güzel günlerin başlangıcı olmasını diledi.

“ANTALYA’DA POTANSİYEL VAR”
2012 yılında Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra profosyonel olarak çalışmama kararı aldığını hatırlatan Örs, “Zamanımın 6-7 ayı Antalya’da geçiyor, bu kentte basketbol potansiyelinin olduğunu biliyorum. Bundan yıllar önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Doğan Hakyemez genel menajerliğinde Antalya Büyükşehir Belediye Basketbol takımı önemli başarılar elde etti. Salonlar hep doluyordu. Hep kendi aramızda konuşuyorduk, çok büyük bir salon yapılıyor ama böyle potansiyelde var neden takım yok diye. Daha sonra Başkan Ali Şafak Öztürk’ün basketbola yatırım yapmak istediğini duyduk. Bu haber basketbolseverleri mutlu etti. Bu oluşum içinde görev teklif edildi. Bende fahri olarak yarı Antalyalı olarak her zaman yanlarında olacağımı söyledim” dedi.

“BAŞARI EKİP VE PLAN İŞİ”
Antalya’da basketbol potansiyelinin olduğunu işaret eden Örs, “ Başarı hem kolay hem zordur. Başarı elde etmek kolaydır, iyi bir ekip, teknik ve fiziki donanım, iyi bir plan ve program dahilinde iyi çalışırsanız, yönetimsel olarak takım anlayışı da varsa başarı çok kolay gelir. Bunlardan bir kaçı eksik olursa başarının gelmesi zor olur. Antalya’nın şansı vizyonu olan ve genç ve dinamik bir başkanının olmasıdır” ifadelerine yer verdi.
Antalyaspor Basketbol Takımı Genel Menajer Doğan Hakyemez ise, 2006 yılında Başkan Menderes Türel’in daveti üzerine Antalya’ya geldiğini hatırlatarak, hedefleri doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı iyi bir yere getirdiklerini kaydetti.

“YARIM KALAN İŞİ BİTİRECEĞİZ”
Süper Lig’de önemli işler yaptıklarını kaydeden Hakyemez, “Menderes Türel seçimi kaybetti, o takımdan ayrılmak zorunda kaldık. Yarım kalan bir işti. Türel, takımın İspanya’daki takımlar gibi Avrupa ve Türkiye’de mücadele eden hedefleri olan bir takım olmasını istedi. Antalya’da şuan sadece Kepez Basketbol takımı var. Onunda hedefi yok. Yarım kalan bir işi bitmek üzere Aydın Örs ile birlikte göreve geldik” diye konuştu.

“HEDEF AVRUPA KUPALARI”
Bu sezon TBL2’de mücadele edeceklerini ifade eden Hakyemez, “Müracaatımızı TBL için yaptık ama hukuksal bazı nedenler dolayı olmadı. TBL2’ye alındık. Hedefimiz Süper Lig’e çıkmaktır. Bir ekip çalışması içinde olacağız. Bugünden itibaren çok hızlı şekilde takımımızı oluşturacağız. Kolayca bir üst lige çıkılmıyor. Sert bir ligde mücadele edeceğiz. Çok kaliteli ve çekişmeli maçlar oynanıyor. Hedefimiz en kısa zamanda süper lige çıkmak ve oradan Avrupa kupalarına gitmektir” dedi.
(İHA)