1 yıldır ringlerden uzak kalan Milli Boksör Mehmet Aygün “Şehit ve Gazilerin Anısına” düzenlenen müsabakalara katılarak aldığı başarı ile “Ben hala varım” diyerek galibiyeti Şehitlerimize, Gazilerimize ve yakın zamanda rahmetli olan dedesi Sadettin Aygün’e ithaf ederek organizasyonu düzenleyen Ali Alkayış’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.  
Antalya’da boks yaşantısına devam eden Aygün “Gönül isterdi ki bu tarz organizasyonlara Trabzon’da katılalım. Trabzon bize sahip çıksın, destek olsun ve hep birlikte büyük başarılara imza atalım.” diyerek Trabzon’a olan sevgisini ve bağlılığını dile getirdi. 
Uzun süredir ringlere çıkmadığını belirten Aygün şunları söyledi:”En son Türkiye Şampiyonu olarak Dünya Şampiyonasına katılmıştım. Ülkem adına Trabzon adına büyük bir başarıya imza atarak Dünya 3.’sü oldum. Devamında aldığımız başarı sanki görmezden gelindi. Ve bu üzüntü beni 1 yıl ringlerden uzaklaştırdı. Ben ülkem için Trabzon’um için mücadele ettim. Trabzon’un adını her yerde duyurdum ve duyurmaya devam ediyorum. Fakat bugün gelinen noktada Trabzonlu Milli Boksör Mehmet Aygün’e Antalya’da, Mersin’de Akdeniz’de sahip çıkılıyor. Bu benim için de Trabzonlu sporcu arkadaşlarım için de büyük bir çelişki oluyor. Ben her maçıma Trabzonlu ve Arsinli olduğumu göstere göstere çıkıyorum. Memleketimizden, şehrimizin asil insanlarından en azından manevi destek bekliyoruz.”
Boks maçlarına çıkmaya devam edeceğini ifade eden Aygün “Kaldığım yerden bayrağı yeniden şaha kaldıracağım. Hem sporcu yetiştirerek hem de bireysel olarak yeni başarılara imza atarak ülkeme ve milletime hizmet edeceğim. İnsanlarımıza onların gurur duyacağı başarılar armağan edeceğim”dedi