Kızılcık, bir gazetecinin hafta sonu Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç için özel önlemler alınıp alınmayacağı yönündeki sorusuna, ''Bu güzide iki takımımız hem Trabzonsporumuz hem de ülkemizin önemli spor kulüplerinden Fenerbahçe arasında bir futbol müsabakası şöleni yaşanacak. Onun keyfini çıkarmamız lazım. Bunun haricinde de güvenlik önlemleri anlamında bugüne kadar hangi tedbirler alınmışsa, bu maç için de aynı şekilde tedbirler alınacak'' şeklinde yanıt verdi.

Tedbirlerden ziyade yaşanacak şölenin ön plana çıkarılması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Vali Kızılcık, ''Bu anlamda Trabzon halkı olarak bugüne kadar nasıl misafirperverlik göstermişsek, bu maçta da gelecek olan misafirlerimizi aynı şekilde ağırlayıp, uğurlayacağız'' diye konuştu.
Recep Kızılcık, Fenerbahçe yönetiminin özel güvenlik kullanıp kullanmayacağı sorusu üzerine ise ''Bana özel güvenlik anlamında ulaşan bir şey yok. Biz her türlü tedbiri alırız. Bugüne kadar nasıl almışsak, bu maç için de alırız. Bu anlamda bir sıkıntı yok'' dedi.