DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Fenerbahçe Kürek Takımı'ndan milli sporcular Doğşah Bölük ve Mert Kaan Kartal, 2016 Olimpiyatları'nda şampiyonluk hedefliyor.

Bölük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kürek sporuna ilköğretimde başladığını belirterek, farklı bir branş olduğunu söyledi.

Basketbol antrenörünün tavsiyesiyle kürek takımı seçmelerine katıldığını vurgulayan Bölük, "Kürek sporu çok yaygın bir branş değil fakat farklı bir alan. Ben de kendimi geliştirip bu alanda ülkem için başarılar elde etmek istiyorum. Dünya üçüncülüğünü yakaladım, hedef zirve olan dünya birinciliği" şeklinde konuştu.

Geçen yıl Hollanda'da düzenlenen Dünya Büyükler Kürek Şampiyonası'nda üçüncülük elde ettiklerini hatırlatan Bölük, "Bu yıl da 2016 Olimpiyatları için vize seçmeleri var. Başarı gösterip olimpiyatlar için vize almayı hedefliyoruz. Arkadaşım Mert Kaan Kartal'la ekibiz ve 6 yıldır çok iyi ritim tutturduk. Hedeflerimiz en üst seviyede dereceler elde etmek. Öncelikle Avrupa Şampiyonası'nda, ardından dünya klasmanında başarı istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kartal da spora ekip arkadaşı Doğşah gibi okul takımı seçmeleriyle başladığını anlattı.

"Farklı bir spor olduğu için başladım fakat zaman geçtikçe başarılı olabileceğimi düşündüm, çalıştım ve sonucunda başarılar gelmeye başladı" diyen Kartal, sözlerini şöyle tamamladı:  

"Çalışmalarımıza üst seviyede devam ediyoruz. Doğşah ile çok iyi ekip olduk ve bunu aldığımız başarılı sonuçlar ve derecelerle kanıtlıyoruz. Hedeflerimiz gün geçtikçe büyüyor ve bu hedeflerimizin içinde öncelikle 2016 Olimpiyatları'na katılmak var. İlk 12 takım arasına girip ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmek, bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz."