Fenerbahçe Koleji’nin bulunduğu arazinin satışı için düzenlenen ihaleyi 70 milyon TL veren sarı lacivertli kulüp kazandı.
Ataşehir’in Kayışdağı’nda 2003 yılından bu yana Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın kiracısı olduğu 26.5 dönümlük arsanın ihalesi İstanbul Defterdarlığı’nda gerçekleştirildi. İhale sırasında Fenerbahçeli taraftarlar da Defterdarlık önünde toplandı. Çevik kuvvet ekipleri de Defterdarlık ve İstanbul Valiliği çevresinde sıkı güvenlik tedbirleri aldı.
Yapılan ihaleyi 70 milyon bedelle Fenerbahçe kazandı. İhalenin ardından gazetecilerin soruları üzerine açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “İhaleye tek biz katıldık Fenerbahçe Spor Kulübü olarak. İhaleye konan fiyatın üzerinde bir teklifte bulunduk. Sonuçlandı aslında ihale ama bakanlığa sunacaklar. Herhalde bir haftaya çıkmaz ihalenin sonucu. Keşif bedelini okursunuz resmi gazetede. Arsa için başlanan pazarlıkla 6 ay önce 50 trilyona yakın ihaleye çıkardılar. Sonra bu rakamdan vazgeçtiler. Şimdi 70 trilyona ihaleye çıkardılar. Biz de aldık arsayı. Biz işgalci değiliz. Anlaşmanın süresini uzatabilirlerdi ama uzatmadılar. Biz de bugünkü şartlara göre yüksek bir bedelle aldık” dedi.
Açıklamalarının ardından gazetecilerin yoğun ilgisi altında yürüyen Aziz Yıldırım, Marmaray’a binerek Kadıköy’e gitti.
(İHA)