Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım’ın mahkemelere başvurularıyla ilgili, ‘Rüzgar Gülü’ ve ‘Siyasi Figür’ benzetmesinde bulundu.
Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu adına Recep Özcan, Aziz Yıldırım hakkında yazılı bir açıklamada bulundu. Fenerbahçe’nin Yakın Geleceği Platformu’nun yaptığı açıklama şu şekilde:
“Kulübümüzün, kesinleşmiş yargı kararı ile hüküm giyen ve hukuken başkanlığı düşen ancak Ceza Mahkemeleri Kanunu’nun bazı hükümlerinin arkasına dolambaçlı yollardan saklanarak ve kulübümüzün adını kendi çıkarları için kullanan Aziz Yıldırım; dün ve bugün bazı medya organlarında çıkan haberlere göre, başlamış adli bir soruşturmadan kendi adına yararlanmak düşüncesi ile Türkiye Cumhuriyetinin emniyet mensupları, savcı ve hakimleri haklarında suç duyurusunda bulunmuştur. Öncelikle belirtmek isteriz ki bu platform, devletimizin yasama, yürütme ve yargı organlarına sonuna kadar saygılıdır. Nereden ve kimden gelirse gelsin devletimizin düzenini bozmaya yönelik her tür yapılanmaya da karşıdır.
Aziz Yıldırım daha önce de, HSYK, Adalet Bakanlığı ve Anayasa Mahkemesi’ne aynı gerekçeler ile başvurmuş ve başvuruları reddedilmiştir. Yıldırım, vizyondan kalkmış bir oyunu yeniden sahneye koymak ve Fenerbahçe adını kullanmak çabalarına bir daha girmiştir. Bu kabul edilemez...
Bu tip başvurular, Yerel Mahkemelerin, Yüksek Yargıtay’ın, emniyet güçlerinin dolayısıyla da kamu otoritesinin etkinliğini kırmak amaçlıdır. Yasama ve yargı erklerinin itibarlarını kasten aşağılama ve etkisiz hale getirmek suçudur. Hiçbir yargı organı bu suça izin vermeyecektir.
Aziz Yıldırım, siyasi ve sosyal rüzgarların esmesine göre yön değiştiren bir ’Rüzgar Gülü’ dür.
2011 yılından bu yana da, ’Siyasi bir figür’dür. Fenerbahçe, her tür dini ve siyasi görüşten kişilerin oluşturduğu, büyük bir sivil toplum kuruluşudur. Aziz Yıldırım ve o düşüncedeki kişiler gitsinler siyasetlerini başka yerlerde yapsınlar.”
(İHA)