Sezona başlarken, özellikle hazırlık maçlarında gösterdiği performansa rağmen, Hollandalı futbolcu skora etki edemedi. 

Hücum bölgesinde topu fazla tutan ve takımın ileriye gitmesi konusunda yeterli çabukluğu sergileyemeyen Ryan Babel, ilerleyen yaşının da vermiş olduğu ağırlık sebebi ile eleştirilere maruz kaldı. Şu sıralar Ryan Babel için Hollanda basınında yer alan flaş iddialar var. Hollanda basınına göre Ryan Babel, Ajax'a dönem ve futbolu dinamobet  Ajax'ta bırakmak için fedakarlık göstermeye hazır.

Galatasaray'dan Babel'in Bölgesine Transfer

Galatasaray'ın Lig'de, Ziraat Türkiye Kupası'nda ve Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği kötü futbolda payı olduğu düşünülen Babel, devre arasında transfer görüşmeleri gerçekleştirmeye başladı. Bu iddia, Hollanda basınından geldi. Üstelik her şey iddiada kalmadı. Hollandalı futbolcunun menajeri Winnie Haatrecht, Hollanda basınının ısrarlı soruları üzerine görüşmeleri doğruladı. Futbolcunun menajeri, Babel'in Galatasaray'dan kazandığı paranın çok daha azına, futbolunun altın çağını yaşadığı Ajax FC'ye transfer olmaya hazır olduğunu ve futbolu eski kulübünde noktalandırmayı planladığını anlattı.

Galatasaray ise devre arasına girmeden önce, bu bölgede yaşadığı problemleri planlamış ve takviye çalışmalarına başlamıştı. Son yıllarda elde ettiği şampiyonluklarda, kanat oyuncularının performansını oldukça etkili bulan Fatih Terim, oyun planına uygun bir şekilde transfer haritası çizdi. 

İlk olarak, adı haftalardır Galatasaray ile https://dinamoo.com anılan Henry Onyekuru, Monaco'dan hiçbir bedel ödenmeden 6 aylığına kiralık olarak kadroya katıldı. Babel ile aynı mevkiside yer alan futbolcu, bu bölgedeki açıkları kapatabilir. Bununla da yetinmeyen Galatasaray, bir kanat oyuncusu daha kadroya katmayı planlıyor olabilir. Eskişehirspor'un sağ kanadı Jesse Sekidika, Galatasaray'a çok yakın.

Yeni Kanat Oyuncusu Yolda

Son iki haftadır yazılıp çizilen ve Galatasaray'a transfer olması beklenen isimlerden biri, Eskişehirspor'da forma giyen Jesse Sekidika. Nijeryalı Sekidika, Eskişehirspor'da göstermiş olduğu futbol ve atik yapısı ile Fatih Terim'in aklını çelmiş görünüyor. Fatih Terim, kanatları uçurmak için önce Onyekuru, sonrasında ise Sekidika'nın transferinin bitirilmesi konusunda oldukça ısrarcıydı. İlk hedefi gerçekleştiren ve Onyekuru'yu takıma kazandıran yönetim, şimdi de Sekidika ile anlaşmaya çok yakın. Bu transfer gerçekleşirse, Babel'e ihtiyaç kalmayabilir.

Ryan Babel Forma Bulamayabilir

Galatasaray'ın transfer sezonuna hızlı başlaması ve kanatlarda yaratmak istediği hareketlilik doğrultusunda, önce sol bek için Saracchi, hemen ardından da sol açık için Henry Onyekuru'yu kadroya katması, rakiplere korku saldı. Korku yaşayan ve kendine kulüp aramak zorunda hisseden bir başka isim ise Ryan Babel, yapılan ve yapılacak mobilbahis transferlerden sonra Babel'e ihtiyaç kalmayabilir. Bunu çok iyi bilen ve performansı konusunda sıkça eleştirilen Babel, menajeri aracılığı ile eski takımıyla irtibata geçti. Ajax'ta yetişen ve Hollanda'ya dönmek isteyen Babel, eğer kendine kulüp bulamaz ya da Ajax ile anlaşamazsa yedek kalabilir.

Babel Ajax'a Mı Dönüyor?

Hollanda'nın yüksek tirajlı gazetelerinden biri olan De Telegraaf, Ryan Babel'in Ajax ile fedakarlık yaparak anlaştığını ve Ajax'ın Galatasaray ile irtibata geçmeye hazır olduğunu yazdı. Gazeteye göre, Ajax çok yakında ve hatta bugün, Galatasaray ile 6 aylık kiralama sözleşmesi imzalayabilir.