KARABÜK (AA) - ERSİN TURAN - Badminton Milli Takımı, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na (Deaflympics) hazırlanıyor.

Samsun'da 18-24 Temmuz'da gerçekleştirilecek olimpiyat oyunlarına, 110 ülkeden katılacak sporcular 20 branşta madalya için yarışacak.

Safranbolu'da gerçekleşen İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası'nda mücadele eden oyuncular arasından seçilen sporcular, iki hafta sonra girecekleri 3 günlük kamp sonrası yapılacak değerlendirmede, olimpiyatlarda milli takım forması giyme şansını yakalayacak.


- "Olimpiyat hazırlıklarına şimdiden başladık"


İşitme Engelliler Badminton Milli Takımlar Başantrenörü Ertan Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası'nı başarılı bir şekilde tamamlandıklarını söyledi.

Deaflympics'in kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Özkan, "Samsun'da yapılacak olimpiyatların hazırlıklarına şimdiden başladık. Badminton branşında ülkemizi temsil edecek sporcuları, İşitme Engelliler Türkiye Badminton Şampiyonası'nda başarılı olan sporculardan belirleyeceğiz. Bu sporcularımızı temmuz ayına kadar hazırlayacağız." dedi.

Özkan, işitme engelliler badminton sporunun çok hızlı ilerleyen bir branş olduğuna dikkati çekerek, "Çok kaliteli maçlar çıkarttık, çok kaliteli sporcularımız çıktı. Samsun'da yapılacak olimpiyatlarda ülkemiz adına bir madalya gelecek diye düşünüyorum." diye konuştu.


- "Aileler, çocuklarını mutlaka spora göndersin"


Engelli ailelerin çocuklarını mutlaka bir spor branşına yönlendirmesi gerektiğini vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

"Sadece badminton değil, engelli ailelerin spora bakış açısı çok iyi değil. Daha önce uzun süre zihinsel engellilerle de çalıştım. Aileler çocuklarını toplumun içine katmaktan korkuyorlar. Çocukları ne kadar sporun içine katarlarsa çocuğun sosyalleştiğini, daha aktif olduğunu göreceklerdir. Aileler, çocuklarını yetenekli ya da yeteneksiz olsun mutlaka bir spora göndersinler."

Özkan ayrıca 15 gün sonra seçmeler için kamp yapacaklarını kaydederek, "Teknik heyetimizle belirlediğimiz sporcuları kampa alacağız, 3 günlük kamp süresince sporcularımız birbirleriyle maç yapacak. Bununla ilk 6'yı belirleyeceğiz. Kampımıza 10 erkek 11 kız sporcumuz katılacak." ifadelerini kullandı.