Ligin ikinci yarısının hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren kırmızı-siyahlı takımın kampını ziyaret eden ve yeni yıla takımla birlikte giren kulüp başkanı İlhan Cavcav, önemli açıklamalarda bulundu.
2012 yılının Türk futboluna ve kulüplere hayırlı olması temennisinde bulunan Cavcav, yeni yılda kulüplerin akıl ve mantık ile ortak yolda birleşip, Futbol Federasyonuyla beraber iyi kararlar alınmasını ümit ettiğini kaydetti.

ONLAR YOKTU
Galatasaray ve Trabzonspor'un Kulüpler Birliği'nden çekilecekleri yönündeki açıklamalarını değerlendiren Cavcav, “Kulüpler Birliği'ni evvela kuran insan benim. Kulüpler Birliği'ni kurduğumuz zaman Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor da yoktu” dedi.

HAYRET VE ÜZÜNTÜYLE OKUDUM
“Biz bir bütünüz. Birlik ve beraberliğimizin olması lazım” diyen Cavcav, şöyle devam etti:
“Ancak ben de üzüntüyle ifade edeyim, gerek Galatasaray'ın gerek Trabzonspor'un Kulüpler Birliği'nden çekilmesi şeklindeki beyanatlarını hayret ve üzüntüyle okudum. Eğer bu iki güzide kulübün böyle niyetleri varsa, geride kalan 16 kulüp var, bence hiç mahsuru yok. Onlar Kulüpler Birliği'nden ayrılırlar. Kulüpler Birliği bir vakıftır. Vakıf olarak havuza iştirak eden bu kulüplerin böyle bir düşünceleri varsa, 2012 yılında Galatasaray ve Trabzonspor her hafta kendi aralarında maç oynarlar. Biz de liglerimizin içine almayız. O iş öyle, 'katılmayız, şunu yaparız bunu yaparız' demekle, böyle büyük camiaların öncülük edeceği yerde millete böyle gözdağı vermekle olmaz. En kötü, Kulüpler Birliği Anadolu'dan teşekkül eden bir topluluktur, olmazsa özümüze döneriz. Özellikle lokomotif durumunda olan bu değerli kulüplerimizin bu olayları millete gözdağı vererek değil, öncülük yaparak aklıselim hareket etmeleriyle Türk futbolu bir huzura kavuşur.”