Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco ile oynayacağı maçta sarı-lacivertli taraftarların Monaco’ya alınmayacağıyla ilgili, "Son durumun ne olduğunu gördükten sonra bizim de bir değerlendirmemiz olacak. Ama şunu hatırlatıyorum. Monaco yönetiminin bir takım garantiler istediğini duyduk. Bir takım cevaplar verdik" dedi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 28.’si düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 2 bine yakın sporcunun katılımıyla İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildi. Sabah saat 09.00’da Kanlıca İskelesi’ne yanaşan tekneden atlayan sporcular buradan Kuruçeşme’ye kadar çekişmeli bir yarış içerisinde mücadele ettiler.
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tüm sporculara başarılar dilediğini söyledi.

“Türkiye’de her türlü spor faaliyetinin, sosyal faaliyetin gayet normal, rahat ve en iyi şekilde yapıldığını görüyorlar”
Güzel bir yarış olmasını dileyerek sözlerine başlayan Bakan Kılıç, “2 bini aşkın sporcunun 800 tanesinin yabancı olması çok önemli. Ayrıca buradaki uluslararası katılımı gerçekleştirenler, geçen hafta yaşanan girişimler sonucunda ülkemizde herhangi bir olağanüstü durumun olmadığını ve Türkiye’de her türlü spor faaliyetinin, sosyal faaliyetin gayet normal, rahat ve en iyi şekilde yapıldığını görüyorlar. Bunu anlatacaklar. Dolayısıyla inşallah şanına yaraşır bir yarış olur” diye konuştu.

“Türkiye’de bir gün içerisinde iki büyük organizasyon”
Bakan Kılıç, bugün hem Samsung Boğaziçi Kıtalararası yüzme yarışı olduğunu hem de Kırkpınar Güreşleri’nin olduğunu hatırlatarak, Türkiye’de bir gün içerisinde iki büyük spor organizasyonu olduğuna vurgu yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bir gün içerisinde iki büyük spor organizasyonu. Geçen hafta Samsun’da başlayan İşitme Engelliler Şampiyonası ve aynı zamanda 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için saat başlangıcı. Tabi bu arada futbolda da bazı müsabakalar olacak. Biliyorsunuz bu yaz Fransa’da Avrupa Şampiyonası yapıldı. O şampiyona Fransa’da olağanüstü halin ilanından sonra yapıldı. Dolayısıyla bizde Türkiye’de bütün çalışmalarımıza aynı şekilde devam ediyoruz. Hiç bir değişiklik yok. Bütün sportif programlar devam ediyor. Önümüzdeki haftadan itibaren sporcularımız Rio’ya gidecekler. Rio olimpiyatlarına katılıp orada Türkiye’yi temsil edecekler. Şu anda son rakamlar 21 branşta katılım sağladık. Bu, branş anlamında Türkiye tarihindeki en yüksek katılımdır. Sporcu sayımızla katılmayı hak eden 110 sporcu ama uluslararası kurallar gereği 105 sporcumuz yarışmalara katılabilecek. Yani görüyorsunuz biz sportif anlamdaki çalışmalarımıza hiç bir şekilde durmadan devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Türk genci ülkesine, geleceğine, devletine, milletine ve milli iradeye sahip çıktı”
Ülkemizde geçen hafta içerisinde yaşanan darbe girişimiyle alakalı da konuşan Bakan Kılıç, “Türk genci ülkesine, geleceğine, devletine, milletine ve milli iradeye sahip çıktı. Bu olayları bir kenara koymuş durumda olduğumuzu düşünüyorum. Milletimiz bunu bir kenara koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ortadaki duruşuyla, milletimizden istedikleri çağrıya karşılık verilen cevap ortadadır. Biz şu anda demokrasi nöbetlerimize devam ediyoruz. Buda bir demokrasi nöbeti. Boğazdaki bu yarış, akşam yapılacak faaliyetler ve devam edecek olan tüm sportif ve sosyal faaliyetler. Bunlarda hiç bir aksaklık olmayacak. Ama dediğim gibi gençliğimiz geleceğine, ülkesine, milletine, milli iradeye sahip çıktı” dedi.

Monaco ile Fenerbahçe arasında oynanacak maç
Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco ile oynayacağı maçta sarı-lacivertli taraftarların Monaco’ya alınmayacağı ile alakalı gelen bir soru üzerine Bakan Akif Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:
"Şimdi bunları değerlendiriyoruz tabi. Son durumun ne olduğunu gördükten sonra bizimde bir değerlendirmemiz olacak. Ama şunu hatırlatıyorum. Monaco yönetiminin bir takım garantiler istediğini duyduk. Bir takım cevaplar verdik. O cevapların içerisinde kendilerine şunu da hatırlattık; ‘Fransa 2016 Futbol Şampiyonası, olağanüstü halin devamı altında gerçekleştirdi.’ Paris’in sokaklarında ağır silahlı güvenlik görevlilerinin görev yaptığı bir durumda gerçekleştirildi. Bu tip durumlarda uluslararası camianın her zaman demokrasiye ve hukuka inanan, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Ben bütün uluslararası camiadaki dostlarımıza bunu hatırlatıyorum. Son alınan ve kesinleşen kararlar doğrultusunda bizim de bazı değerlendirmelerimiz olacaktır tabi."
(İHA)