Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan milli tenisçi Çağla Büyükakçay’a, 15 Temmuz darbe girişiminde atılan bombalarla hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) gezdirdi.
Bakan Çağatay Kılıç, Çağla Büyükakçay ile Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve antrenör Can Üner’i Meclis’te kabul etti. Çağla Büyükakçay’ı kutlayan ve Rio Olimpiyatları’nda başarı dileyen Bakan Çağatay Kılıç, “Millet düşmanı hain darbeciler karşısında dimdik duran milli sporcularımızın, 2016 Rio’da ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum” dedi.
Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay ise 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmekten dolayı gurur duyduğunu ve Rio’da elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi. Büyükakçay, 15 Temmuz darbe gecesinde yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Bakan Çağatay Kılıç nezdinde tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bakan Çağatay Kılıç daha sonra, Çağla Büyükakçay, Cengiz Durmuş ve Can Üner’e darbe gecesi uçakların bombaladığı TBMM’nin hasar gören bölümlerini gezdirdi.
(İHA)