Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF 1. Lig’in yayın hakları konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, "En kısa sürede bunu açıklığa kavuşturmuş olacaklar diye düşünüyorum. Biz de o noktada gerekli desteği vermeye devam ediyoruz” dedi.
Yüksek Hızlı Tren’le (YHT) Ankara’dan Eskişehir’e gelen Bakan Kılıç, ilk olarak Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaretti. Daha sonra gerçekleştirdiği AK Parti İl Teşkilatı ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Kılıç, herkesin merakla, heyecanla beklediği büyük stadyum projesinin sonuna gelindiğini söyledi. “Sonuna geldiğinden kastımız, açılış yapılma düzeyine erişmek üzere” diyen Bakan Kılıç, “Bir iki eksiği var ama şunu söylemek istiyorum. Hiçbir şekilde speküle edilmemesi gereken bazı ve daha önceki tecrübelerimizden edindiğimiz tecrübeler neticesinde yaptığımız çalışmalar var. Sahanın, zeminin ve stadın her açıdan hazır olarak Eskişehirspor’un kullanımı açısından en üst ve ideal seviyede olması gerekiyor ki biz bu stadyumu futbol müsabakalarına açalım. Çünkü daha önce edindiğimiz tecrübe; acele edilirse, bazı işler eksik bırakılırsa daha sonra sezon boyunca onun sıkıntısını çekiyorsunuz. Ama stadyumun bazı noktalardaki halledilmesi gereken unsurları var. Onların da artık oradaydı, buradaydı, öyleydi, böyleydi demeden tüm Eskişehir’in sahip çıkarak halledeceği konular var. Ben inanıyorum ki buradaki tüm sorumluluk makamında olan herkes bununla ilgili gerekli adımları atacaktır. Biz şöyle düşünüyorduk, böyle düşünüyorduk derseniz eğer 130-140 milyon liralık bir yatırım değeri olan, gerçekten şehre farklı bir anlam katan güzelim yatırımı herhalde buradan alıp taşıyacak değiliz. Dolayısıyla hep beraber burada yapılması gereken gerekli adımlar atılacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TFF 1. LİG’DEKİ MAÇLARIN YAYIN HAKLARI KONUSU
Bir gazetecinin, “TFF 1. Lig’in yayın haklarında kafa karışıklığı var, sorun nereden kaynaklanıyor?” sorusuna Bakan Kılıç, “Bu, TFF ile yayıncı kuruluşlar arasında yapılacak çalışmalar sonrası neticelenecek olan bir durum. Ama bu çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede bunu açıklığa kavuşturmuş olacaklar diye düşünüyorum. Biz de o noktada gerekli desteği vermeye devam ediyoruz” yanıtını verdi.

EUROLEAGUE FINAL FOUR
Kılıç, Eurolegau Final Four’un İstanbul’da düzenlenecek olması konusunda ise, "Yani bu Türkiye’deki birçok organizasyonun artık uzun süre yapılamayacağı iddiasına giren bazı mihraklara, Türkiye’yi olumsuz anlamda anmak isteyen ulusal ve uluslararası kuruluşlarda olumsuzluk pompalamak isteyenlere karşı herhalde en güzel cevaplardan biridir. Bununla beraber 2017 yılında Samsun’da işitme engelliler olimpiyatı olacak. Bununla beraber birçok uluslararası müsabaka ve toplantı var. Önümüzdeki hafta İstanbul’da, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik ve Spor Bakanları Toplantısı’nı yapacağız. Şuanda 20’nin üzerinde misafir bakan Türkiye’ye gelmek üzere teyit verdi ve sayı her giden gün artıyor. Dolayısıyla biz kararlı bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz. İnşallah hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde gelece ülkemizi en kuvvetli şekilde taşıyacağız” dedi.
Daha sonra Bakan Kılıç, Yenikent Mahallesi’nde yapımı devam eden bir spor kompleksinde incelemelerde bulundu.
(İHA)