ORDU (AA) - Azerbaycan'da süren Dünya Büyükler Judo Şampiyonası'nda, bronz madalya kazanan Ordu Büyükşehir Belediyespor sporcusu Kayra Sayit'in başarısı, kentte sevinçle karşılandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, burada yaptığı yazılı açıklamada, Kayra Sayit'in uzun bir aradan sonra Türkiye'ye ikinci bronz madalyayı kazandırdığını belirterek, Kayra'yı tebrik etti.

Kayra'nın Brezilyalı rakibini wazari puanıyla mağlup ederek bronz madalyanın sahibi olduğunu kaydeden Tekintaş, şöyle devam etti:

"Ordu Büyükşehir Belediyesi sporcusu Kayra Sayit kardeşimiz, Büyükler Dünya Judo Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı mücadeleyle ülkemizin gurur kaynağı oldu. 15 yıl aradan sonra judo branşında ülkemize bronz madalya kazandırarak bizlere büyük sevinç yaşattı. Büyükşehir Belediyesi sporcularımızın yurt içinde ve yurt dışında elde ettiği başarılar göğsümüzü kabartıyor."

Başkan Tekintaş ayrıca, bundan sonraki süreçte de sporu ve sporcuları destekleyemeye devam ederek Ordu ve Türkiye'yi ulusal ve uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini de kaydetti.