Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, Dimitris İtoudis’in takımdan ayrılmasının ardından beş sezondur Rusya’nın Nizhny Novgorod takımında görev yapan Sırp hoca Zoran Lukic’e 3 yıllığına imza attırdı.
Banvit Kara Ali Acar Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve genel menajer Turgay Çataloluk ile Zoran Lukic’in katılımı ile gerçekleştirilen imza töreninde konuşan başkan Özkan Kılıç, "Dimitris Itoudis’in CSKA Moskova takımına transferinden sonra başantrenörlük pozisyonu için pek çok önemli aday arasından en doğru seçimi yapabilmek adına ince eleyip sık dokumaya çalıştık. Son beş sezondur çalıştığı Nizhny Novgorod takımına oynattığı basketbol, iş disiplini ve istikrarlı çizgisi ile Zoran Lukic ilk tercihimiz idi. Genç kuşak antrenörlerin arasında en başarılılarından biri olduğunu düşündüğümüz Lukic’i geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’ye davet ettik ve yüz yüze görüşme fırsatı bulduk. Bu görüşmede genel olarak düşüncelerimizin ve hedeflerimizin aynı doğrultuda olması sonucu kendisinde karar kıldık. Zoran Lukic’in 1 sene daha Nizhny Novgorod takımı ile sözleşmesi olmasına ve Euroleague oynama hakkı elde etmesine rağmen teklifimizi kabul ederek eski kulübünden izin istedi ve bu transfer gerçekleşti. Bu vesile ile kendisine transfer iznini veren Nizhny Novgorod kulübüne de anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni hocamızla ile birlikte Türkiye ligi ve kupasının yanı sıra özellikle Avrupa arenasında daha önemli işler yapmak hedefindeyiz. Bu arada altyapımızdan gelen genç oyuncularımızı da daha verimli kullanabilmek istiyoruz ve bu konuda kendisine olan inancımız tam. Bu birlikteliğin her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyor ve Sayın Zoran Lukic’e yeni görevinde üstün başarılar diliyorum’’ dedi.

"ITOUDİS, AVRUPA’NIN EN BÜYÜK TAKIMLARINDAN BİRİNE GİTTİ"
Dimitris İtoudis’in takımdan ayrılması ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Özkan Kılıç, "Biz kendisini çok seviyoruz. Bizimle sözleşmemizin devam etmesine rağmen kendisine iyi bir teklif yapıldı. Başına talih kuşu kondu. Avrupa’nın en büyük takımlarından birisi istedi. Bizimle 3 yıllık kontratı vardı ama basketbolda göremeyeceğiniz bir davranış ile biz kendisine izin verdik. Kabul etmeyerek önünü kapatabilirdik. Böyle bir teklif bir antrenöre ne zaman gelebilir bilemem. Avrupa’nın en büyük takımlarından birine gitti" dedi.
İmza töreninde Banvit’in 2014-2015 sezonundaki hedefleri ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kılıç, hedeflerinin bu yıl eurocup olduğunu söyledi. Kılıç, "İlk hedefimiz Avrupa ligi olan Eurocup. Bunun yanı sıra altyapıda olan sporcularımızı kullanabilmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

LUKİC: "BEN BURAYA BAŞARILI OLMAYA GELDİM"
Banvit ile anlaşma sağlayarak 3 yıllığına imza atan Zoran Lukic ise imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada, "Banvit geçmişte de çok doğru antrenör ve oyuncu seçimleri yapmış çok değerli bir kulüp. Ben de buraya başarılı olmaya geldim. Hem Avrupa Kupası’nda hem de Türkiye liginde en üst hedefleri kovalamak için tüm enerjimizi ortaya koyacağız. Benim için Nizhny Novgorod takımından ayrılma kararını almak hiç zor olmadı ve bu doğal bir süreçti. Ben geçmişte başarılı sayılabilecek işler yapmış olabilirim ancak geçmişe bakıp onunla yaşayan biri değilim. Eminim ki Banvit’le beraber daha önemli başarılara imza atacağız. Bu süreçte tüm taraftarların desteğini bekliyoruz. Herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Öte yandan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, kulübün 2013-2014 sezonu bütçesinin 20 milyon lira civarında olduğunu, bu sezonda bu bütçenin altında kalınmayacağını söyledi.
(İHA)