Ancak burada forma giyecekken ailesinin Türkiye’ye kesin dönüş kararı alması sebebiyle ailesini bırakmayarak ailesi ile birlikte Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Aldığı bu radikal kararının futbol hayatındaki kariyerini büyük ölçüde etkilediğini belirten Bartu Dizdaroğlu ‘’Köln takımını bırakmamın futbol hayatımı olumsuz etkilediğini düşünüyorum’’ açıklamalarında bulundu. 

Ailesi ile birlikte yaşadığı Almanya ‘da Köln takımının seçmelerini kazanan futbolcu antremanlarına hazırlanırken, ani bir kararla ülkesine dönmeyi tercih etti. Ailesinin Türkiye’ye kesin dönüş kararı üzerine Almanya’da kalamadı. Köln’deki kariyerinden vazgeçen futbolcu kararını sorguladığında Köln takımından vazgeçmesinin futbol kariyerini olumsuz etkilediğini düşünüyor.

Futbol Kariyerine Türkiye’de devam ediyor.

Bartu Dizdaroğlu, Türkiye kesin dönüş yapması sonrasında futbola bir süre ara verdi. Sahalardan daha fazla uzak kalamayan Bartu Dizdaroğlu tekrar seçmelere katılarak, Ankara Şeker Spor’un alt yapısına dahil oldu. Burada 3 ay kadar oynadıktan sonra kısa süre içerisinde profosyenel oldu. Başkentte forma giyen Bartu Dizdaroğlu sol ön çapraz sakatlığı nedeniyle bir süre forma giyemedi. Ankara Şeker Spor’dan yine Ankara takımı olan Demir Spor’a transfer oldu. Yeni takımında da sakatlıklar nedeniyle zor günler geçiren Bartu Dizdaroğlu bu kez de aşil tendonu sakatlığı nedeniyle forma giyemedi ve takımından ayrılmak zorunda kaldı. Aşil tendonu futbolcularda sıklıkla karşımıza çıkan bir sakatlık, tedavi sonucu tam iyileşme sağlanması mümkün.

Yeni Takımı ile Yeni Bir Başlangıç

Eski formuna geri dönen futbolcu, futbol hayatına geri dönerek İzmir Kuşadası Spor kadrosuna dahil oldu. Yeni formasıyla sahalarda yerini alacak başarılı orta saha oyuncusu yeni takımı İzmir Kuşadası Spor’da heyecanla formasını giyecek. 

Başarılı Orta Saha Oyuncusu Yeniden Sahalarda

Zor günleri geride bırakan 27 yaşında olan ve yaş olarak en verimli dönemini yaşayan Bartu Dizdaroğlu ‘’ Yeni bir başlangıç yapacağı bu süreçte daha da güçlenerek sahalara döndüm, çalışmalarımı azimle sürdürüyorum’’ açıklamalarında bulundu. Genç futbolcu yeni takımında başarılı kariyerine devam edip takımına katkı sağlayacak.