Salon: Yaşar Doğu

Hakemler: Mehmet Keseratar, Murat Biricik, Sinan İşgüler

Pınar Karşıyaka: Palacios 8, Iverson 3, Muhammed Mustafa Baygün 8, Can Altın 4, Justin Carter 26, Kerem Gönlüm, Gabriel 11, Joshua Carter 9, Kenan Sipahi 5, Suna Şentürk 

Anadolu Efes: Brown 3, Birkan Batuk 18, Saric 7, Furkan Korkmaz, Granger 17, Heurtel 6, Diebler 5, Dunston 16, Ahmet Düverioğlu 4  

1. periyot: 12-26

Devre: 30-37

3. periyot: 52-54

 

SAMSUN (AA) - Basketbolda 31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Pınar Karşıyaka'yı 76-74 yenen Anadolu Efes kazandı.

Karşılaşmaya alan savunması yaparak başlayan Anadolu Efes, ilk dakikalarda rakibine sayı şansı tanımayarak farkı açtı. Pınar Karşıyaka, karşılaşmanın 5. dakikasında Dunston ve Birkan'ın basketleriyle 15-0'lık seri yapan lacivert-beyazlı ekip karşısında ilk sayısını, 6. dakikada Kenan Sipahi'nin turnikesiyle buldu. Anadolu Efes, mücadelenin ilk periyodunu 26-12 önde geçti. 

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta Pınar Karşıyaka, Gabriel ve Carter ile bulduğu basketlerle farkı eritmeye çalışırken, İzmir ekibi 17. dakika farkı 1 sayıya kadar (28-29) indirdi. Mola dönüşünde Dunston ve Saric ile skor bulan lacivert-beyazlılar ilk yarıyı 37-30 önde tamamladı. 

Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan Anadolu Efes, 23. dakikada farkı yeniden çift haneli sayılara taşıdı (33-44). Mücadeleyi bırakmayan Pınar Karşıyaka, periyot sonuna farkı iki sayıya kadar (52-54) düşürürken, son bölüme bu skorla girildi. 

Karşılaşmanın son çeyreğinde büyük bir çekişme yaşandı. Karşılıklı atışlar sonucunda skor 69-69, 72-72 ve son 8 saniye kala da 74-74'te eşitlendi. Son hücumu kullanan Anadolu Efes'te Granger'ın pota altından yaptığı atışta çemberden dönen topu son saniyede Dunston tipleyerek potaya gönderdi. Anadolu Efes maçta 76-74 üstünlük kurarken, karşılaşmanın hakemleri son pozisyonun görüntülerini izleyerek basketi geçerli saydı. 

Kupayı kazanan lacivert-beyazlı takımın oyuncuları karşılaşmanın ardından büyük bir sevinç yaşadı.

 

- Notlar 

 

Pınar ile Anadolu Efes arasındaki mücadeleye taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Takımlarını bu önemli karşılaşmada yalnız bırakmayan taraftarlar ve basketbolseverler, salonda kendilerine ayrılan bölümleri büyük oranda doldurdu.

Maç sırası ve öncesinde çıkabilecek olaylara karşı yoğun güvenlik önlemi alındı. 622'si polis olmak üzere 805 görevli, salon ve çevresinde güvenliği sağladı.