Başbakan Erdoğan bedelli askerlik konusundakiçalışmaların sonuna gelindiğini belirterek "İnanıyorum ki böyle bu hafta içinde olmasa bile önümüzdeki hafta bu işi tamamlayıp hemen adımı atacağız ve bedelli askerlik ile ilgi yasayı çıkarmış olacağız. Bu da ülkemiz için hayırlı olsun" dedi. 
Erdoğan ayrıca terör saldırılarında şehit olanların ailelerine yapılan yardımlarla ilgili yeni düzenlemelere ilişkin de şu bilgileri verdi: 
"İnşallah önümüzdeki günlerde terör şehitlerine malum bizim desteğimiz var. Aileden daha önce birinci derecede yakınlığı olan bir kişiyi işe alıyorduk. Şimdi onu inşallah ikiye çıkarıyoruz. Ama şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Bakanlar Kurulu'nda onun talimatını verdik. Terör kurbanı olan teröristler tarafından öldürülen aileye de aynı yardımı devlet olarak vereceğiz. O öldürülenleri de biz şehitler sınıfında mütalaa ediyoruz. Aynı şekilde onlara da o desteği verip o aileden yine aynı şekilde devlette istihdam sağlayacağız. Bununla yeni bir anlayışı yeni bir dönemi ülkemizde sosyal devlet olmanın bir gereği olarak şu anda çok daha iyi bir konuma taşıyoruz. 

"Eşi Vefat Etmiş Hanımlar İçin Bir Dizi Çalışmayı Başlattık" 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak önce eşi vefat etmiş kadınların sorunlarının teşhisini yaptıklarını, şimdi artık sorunun tedavisi aşamasına geçildiğini belirterek, "İlgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde, son derece modern bir altyapıyla, bu 150 bin hanım kardeşimize inşallah ulaşacak ve onlara, yalnız olmadıklarını hissettireceğiz" dedi. 

Erdoğan, Rixos Otel'de düzenlenen Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı toplantısına katıldı. 

"Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı" toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne, Boğaziçi Üniversitesine ve bu projenin yürütülmesinde, sonuçlandırılmasında ve programın şekillenmesinde emeği geçen herkese yürekten şükranlarını sunmak istediğini söyledi. 

Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, bakana ve ekibine, Türkiye genelinde eşi vefat etmiş yoksul ve yoksun kadınları tespit ederek, onların ihtiyaçlarına yönelik böyle bir çalışma başlattıkları için özellikle teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Biraz önce yapılan araştırmanın sonuçlarını gördük. Türkiye genelinde, eşi vefat etmiş hanım kardeşlerimizden yaklaşık 150 bininin gelir yoksulluğu içinde olduğu bu araştırmayla niceliksel olarak daha da netleşmiş oldu. Ayrıca, bu hanım kardeşlerimizin kısa, orta ve uzun vadedeki ihtiyaçları, beklentileri, talepleri de yine bu araştırmayla daha belirgin hale geldi. 

Tabii, manzaranın ortaya çıkmasıyla, netleşmesiyle her şey bitmiyor. Biz, önce sorunun teşhisini yaptık ve şimdi artık sorunun tedavisi aşamasına geçiyoruz. Yaptığımız kapsamlı araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye genelinde eşi vefat etmiş hanımlara yardım etmek amacıyla bir dizi çalışmayı derhal başlattık. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığıyla, Sağlık Bakanlığıyla, TOKİ ve Türkiye Barolar Birliğiyle istişareler yaptı, ortak çalışmalar yürüttü. Şimdi, 2012 yılı başından itibaren, bu hanım kardeşlerimizin gıda yardımlarından düzenli olarak faydalanmalarını sağlayacağız. TOKİ'nin inşa ettiği alt gelir grubu ve yoksul konutlarında, eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi hanım kardeşlerimize, öncelik verilmesini aynı şekilde hedeflerimiz arasına alıyoruz. 
Şartlı Eğitim Yardımından yine bu kardeşlerimizin öncelikli olarak faydalanmasını sağlayacağız. İstihdam ve meslek edindirme kurslarında aynı şekilde bir öncelik sağlanacak. Bu hanım kardeşlerimizin, eğer çocukları varsa, çocuklarının eğitim burslarından, yurt hizmetlerinden yararlanmasında da yine pozitif bir ayrımcılık uygulanacak. 
Türkiye genelinde, bakanlığımız tarafından bu hanım kardeşlerimize hukuki ve psikolojik destek de sağlanacak. 
İlgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde, son derece modern bir altyapıyla, bu 150 bin hanım kardeşimize inşallah ulaşacak ve onlara, yalnız olmadıklarını hissettireceğiz. Yani bu hanım kardeşlerimizin bizi bulması değil, bizim onları bulmamız esas alınacaktır."