İSTANBUL (AA) - Beko, ana sponsoru olduğu FC Barcelona, FC Barcelona Vakfı ve UNICEF iş birliğiyle çocukluk çağı obezitesiyle mücadele için küresel bir ortaklığa imza atıyor.

Beko'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, FC Barcelona ile birlikte sağlıklı beslenmeye teşvik etmek için dünya çapında yürüttüğü Şampiyonlar Gibi Beslen (Eat Like a Pro) kampanyası kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla sosyal medya üzerinden bağış kampanyası düzenleyecek.

Beko, Instagram veya Twitter'da #EatLikeAPro hashtagi altındaki sağlıklı yeme alışkanlıklarına yönelik her paylaşım için UNICEF'e 1 avro bağışlayacak. Kampanya ile bir milyon avro toplanması hedefleniyor.

Mevcut eğilimin sürmesi halinde şu anda dünya genelinde 41 milyon olan fazla kilolu ya da obezite sorunu yaşayan çocukların sayısı, 2025 yılına kadar 70 milyonu aşacak. Beko, dünya çapında farkındalık yaratarak ve insanları harekete geçirerek sorunun önüne geçmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda 6 Mayıs'ta oynanacak dünyanın en çok izlenen derbilerinden El Clasico'da, futbolcular Şampiyonlar Gibi Beslen kampanyası için hazırlanan özel formalarıyla sahaya çıkacak. FC Barcelona'nın yıldız oyuncularının formalarının sol omzunda Beko logosu yerine #EatLikeAPro yazacak.

Dünyada milyonlarca çocuğa ilham olan FC Barcelona'nın yıldız oyuncuları, dengeli beslenme ve fiziksel egzersiz ile sağlıklı bir yaşam sürmeleri için çocuklara örnek olacak. Ayrıca, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sosyal medyada paylaşanlar, FC Barcelona'nın sınırlı sayıda üretilen, üzerinde El Clasico haftasına özel olarak #EatLikeAPro sloganının bulunduğu imzalı antrenman ve maç formalarından birini kazanma şansı yakalayacak.

Barça Vakfı, medya kanalları aracılığıyla bu girişimi destekleyerek dünya çapında beş milyondan fazla sayıda takipçisini girişime katılmaya teşvik edecek.


- "Obeziteye dur demek için güçlerimizi birleştirdik"


Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, küresel bir sorun olan çocuklarda obeziteye dur demek için FC Barcelona ve UNICEF gibi iki büyük ortakla güçlerini birleştirmekten mutluluk duyduklarını bildirdi.

Geliştirdikleri sağlıklı beslenmeyi kolaylaştıran yenilikçi teknolojiler ve toplumda yarattıkları farkındalıkla sorunun çözümüne katkıda bulunacaklarına inandıklarını aktaran Bulgurlu, "FC Barcelona ile bu yılki El Clasico derbisinde gerçekleştireceğimiz forma etkinliğiyle futbolun kitleler üzerindeki olumlu etkisinden faydalanarak toplulukları harekete geçirmeyi ve UNICEF için topladığımız bağışla sorunun parçası olmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Barça Vakfı Başkan Yardımcısı Jordi Cardoner ise bu girişimle çocuklarda sağlıklı alışkanlıkları artırmak yoluyla kendilerine saygı duymalarını sağlamayı amaçladıklarını bildirdi.

UNICEF Küresel Beslenme Programı Başkanı Victor Aguayo da "Çocukluk çağı obezitesi, özellikle çocukların sağlıklı büyümesi için gereken besinleri sağlayamayan yoksul aileleri ve ülkeleri giderek daha fazla etkiliyor. Küresel ölçekte, çocuklar için olumlu değişiklikler yapabilmek adına bizimle yakın iş birliği içinde olan ortaklarımız Beko ve FC Barcelona’ya desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.