Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, divan kurulu üyelikleri düşen kişilerle ilgili, ’Bu kararı sadece ben değil, bütün divan kurulu üyeleriyle birlikte verdik’ dedi.
Yalçın Karadeniz, bugün siyah-beyazlı kulübün Akaretler’deki binasında divan kurulu üyelikleri düşürülen kişilerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Tüzük tadil kongresine katılımın çok az olduğunu söyleyen ve sadece 42 üyenin oy kullanarak bugünlere gelindiğinin altını çizen Karadeniz, "Bütün içtenliğimle ifade ediyorum ki çok üzgünüm. Fakat bunun yanında vicdanen rahatım. Ben kimseyi divandan düşürmedim. Böyle bir karar almadım. Tüzük düşürdü. Üzgünüm çünkü içlerinde çok sayıda sevdiğim arkadaşlarım var. Vicdanım rahat çünkü tüzük gereği arkadaşlarımız bu haklarını kaybetmiştir" dedi.
Yalçın Karadeniz, 10 bin üyenin tüzük tadil kongresine katılma hakları varken, bu maddenin sadece 42 oyla kabul edildiğini vurgulayarak, "Maalesef uyardım. Eski bir bürokrat olarak başımıza gelecekleri önceden gördüm. ’Yanlış karar alıyoruz’ dedim. ’İçlerinde yaşlı arkadaşlarımız var, bir orta yol bulmalıyız’ dememe rağmen, demokratik yollarla bu madde geçti. Şimdi soruyorum; bu kararı alan 42 kişi kusurlu değil, keyfi davranıp tüzük tadil toplantısına katılmayanlar kusurlu değil, kuralları uygulayan divan kurulu mu kusurlu? Bunu insafla karşılamak lazım" şeklinde konuştu.

"DİVAN KURULU’NUN SUÇLUYMUŞ GİBİ GÖSTERİLMESİ BİZİ ÜZDÜ"
Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Başkanı olarak kimseyle hiçbir probleminin olmadığını belirten Karadeniz, "Benim divan başkanı olarak Beşiktaş’ın her sıkıntısında yardımlarını esirgemeyen, sayın Koç, sayın Demirören, sayın Demir ile hiçbir problemim yok. Yönetim kurulu başkanı diyor ki, yapılacak ilk tüzük tadil toplantısında bu hata düzeltilecek. Demek ki bir hata var ama bu bizden kaynaklanmıyor. 42 kişinin kabul oyuyla ve herkesin gözü önünde bu madde tüzüğe eklendi. Bu hata öngörülememiştir. Ancak ne olursa olsun, başkan hata yapmıştır, ilk fırsatta bu düzeltilecek diyorsa, ben varım. İlk el kaldıracak benim. Ancak Divan Kurulu’nun suçluymuş gibi gösterilmesi bizi üzdü" ifadelerini kullandı.

"SÜLEYMAN SEBA’NIN SAĞLIĞINDAN İSTİFADE EDENLER ÖLÜMÜNDEN DE İSTİFADE EDİYORLAR"
Divan kurulu üyelerinin, üyeliklerinin düşmesi ile ilgili konuşan başkan Karadeniz, bu olayın herkesin gözü önünde olduğunu ifade ederek, "Tüzük maddesi diyor ki kendiliğinden düşer. Bunu öngörerek, yaptığımız divan toplantılarında dipnot olarak yazmışım, üyelere gönderilen çağrı kağıtlarında ’lütfen tüzük maddesini dikkate alınız’ yazıyor. ’Üst üste 3 kez divan toplantısına katılmayan üyelerin üyelikleri düşer’ diye uyarıyoruz. Ben bu madde herkese kolaylık olsun diye değiştirmek veya yumuşatmak istiyorum. Benim önerim üyeliği 25 yılı geçen üyeler ya da 65 yaşı geçen üyeler için bu maddenin düzeltilmesini istiyorum. Ben Beşiktaşlıyım ben başkaları gibi birilerine kızıp Beşiktaş’ı bırakmıyorum. Ben seçilen herkese saygılıyımdır. Beşiktaş’ta her şey hukuk kurallarına göre yönetiliyor ve ben eski bir hukukçu olarak bu kurallara uymak zorundayım. Herkes benim gözümde eşittir. Ben 3 Ekim 2013 yılından beri düzenlenen Divan Kurulu Toplantıları’na yolladığım tüm davetiyelerde böyle bir madde olduğunu belirttim. Bana Süleyman Seba ile ilgili soruyorlar bu madde 2013’te tüzüğümüze eklendi, Sayın Seba da o zamandan beri hastanede yatıyor. Hastanede yatan adamı toplantılara gelmiyor diye üyelikten mi atayım? Süleyman Seba’nın sağlığından istifade edenler ölümünden de istifade ediyorlar. Beşiktaş tüzüğünü uygulamak mı görev yapmaktır, uygulamamak mı takdiri sayın kamuoyuna bırakıyorum. Bu yanlış nasıl düzeltilecek bilmiyorum. Sayın Orman da zor durumda kaldı. Bu madde tüzüğe geçerken sayın başkan müdahale etseydi bu madde geçer miydi? Biz 50 yıldır bu işlerin içindeyiz. Bize de sorulması gerekiyordu" diye konuştu.

"DİVAN KURULU’NU ERTELEME KARARI ALMADIK"
Seba’nın vefatının hemen ardından böyle bir toplantı yapılması ve bu şahısların bu toplantıda düşürülmesi eleştirilerine de cevap veren Karadeniz, "Bu düşürülenler geçen toplantıdan önce düşürülmüş insanlardır. Geçen toplantıya katılmadıkları için düşürülmediler. Bunlar 3 ay önce düşürülen üyelerdir. Ben bu durumdan haberdardım ama kimseye böyle bir yazı yazmaya elim gitmedi. O kadar uğraşlarla üye olan insanların üyeliğinin düştüğüne dair yazıları yazmak çok zordu, ben de yazamadım. Ayrıca bu davetiyeleri 15 gün önce yolladık. Toplantı kararı alınmıştı ve biz de değiştirme gereği görmedik. Sonuçta düğün dernek yapmıyoruz. Arkadaşlarla toplandık ve divan kurulunu erteleme kararı almadık" şeklinde konuştu.

"İSTİFA EDECEK NE YAPTIM"
Başkan Karadeniz, divan kurulundaki bazı kişilerin üyeliklerinin düşmesi sonucunda istifa etmesini isteyen kişilerin olduğunu dile getirerek, "Ben neden istifa edeyim? İstifa edecek ne yaptım? Benim bu durumda ne hatam var ki istifa edeyim? Ben kanunu, tüzüğü uyguladığım için mi istifa edeceğim? Kimse Beşiktaş’ta birbirinden üstün değil, herkes Beşiktaş’ta eşittir ve kimse Beşiktaş’tan büyük değildir. Bu kadar olay çıkartacaklarına divan kuruluna bir dilekçe verselerdi bu durum böyle olmayacaktı. Şimdi divan kurulundaki arkadaşlara söyledim, 2 kere katılmamış olan arkadaşlara yazı yollayacağız bu durumun bir daha yaşanmaması için. Yoksa önümüzdeki toplantıda bir o kadar kişinin daha divan üyeliği düşecek. Ama şunu tekrar belirtmek istiyorum; tüzük değişikliği olmadığı sürece af olamaz" açıklamasında bulundu.
(İHA)