Beşiktaş, 6’ncı kez mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda eşleştiği Benfica ve Napoli ile ilk kez karşılaşacak. Dinamo Kiev ise siyah-beyazlılarla daha önce 8 kere mücadele etti.
Şampiyonlar Ligi heyecanı bugün çekilen kuralar ile başladı. B Grubu’nda Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev ile eşleşen siyah-beyazlılarda grubun zorlayıcı olmaması yüzleri güldürüyor.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 6’ncı kez mücadele edecek olan Kara Kartal, en son 2009-2010 sezonunda bu arenada mücadele etmişti. O dönem bugün olduğu gibi yine B Grubu’na düşen siyah-beyazlılar Manchester United, CSK Moskova ve Wolsfburg ile karşılaşmıştı. Grupta altı maçlar sonucunda 4 puanla grupta son sırada kalan Beşiktaş, bir üst tura çıkamamış, Avrupa Kupaları’ndan elenmişti.
Geçen sezonu lig şampiyonu olarak tamamlayan Kara Kartal, 2016-2017 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde direkt mücadele etme hakkı kazanmıştı. Bugün çekilen kuralar sonucunda B Grubu’nda Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev ile eşleşen Şenol Güneş’in öğrencilerini zorlu maçlar bekliyor. Beşiktaş, grubun bu zorlu iki ekibi Benfica ve Napoli ile tarihinde ilk kez karşılaşacak.

DÜĞÜM NAPOLİ VE BENFİCA DEPLASMANLARI
Beşiktaş, özellikle Napoli ve Benfica deplasmanlarında en kötü beraberlikle döner ve evindeki maçlarda da yenilmez ise grupta en kötü ihtimalle üçüncü olarak çıkarak Avrupa Ligi’ne gidebilir. En iyi ihtimalle ise Benfica ve Napoli deplasmanlarından alınan puanların ardından Dinamo Kiev’den de 6 puan çıkarsa siyah-beyazlılar bir üst turu garantiler. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki seyrinin devamı için özellikle forvet ve stoper transferinin bir kaç gün içerisinde bitmesi bekleniyor.

DİNAMO KİEV TANIŞIKLIĞI
Siyah-beyazlılar daha önce tarihinde Ukrayna ekibiyle 8 kez karşılaştı. Bu maçlarda Beşiktaş 5 mağlubiyet, 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Dinamo Kiev, grubun en zayıf halkası olarak gözükse de bir üst tur için grubun seyri açısından kritik bir öneme sahip olacak.
(İHA)