DÜZCE (AA) - ÖMER FARUK CEBECİ - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan fanatik Beşiktaşlı Hakkı Keskin (82), efsane futbolcu Metin Tekin'in hediye ettiği içi doldurulmuş kartala gözü gibi bakıyor.

Ayazlı Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli mesleklerde çalıştığını söyledi.

"İstanbul'da tramvayda çalıştığım yıllarda Beşiktaşlı Metin Tekin ile arkadaşlığım vardı" diyen Keskin, "Kendisini davet etmem üzerine gelip Akçakoca'yı gezdi. Ziyaret dönüşünde İstanbul'daki ofisine uğradım. Orada bu heykeli görünce, 'Ben de Beşiktaşlıyım, böyle bir heykelim olsa çok sevinirim' dedim. Hemen verdi, bana yardım etti, buraya getirdim" şeklinde konuştu. 

Balkonda muhafaza ettiği kartalı çok sevdiğini, sevip okşadığını dile getiren Keskin, "Okula giden çocuklar, geçerken bana kartalla ne yaptığımı soruyorlar. Onlara, 'Sabah yemek yedirdim, su içirdim, şimdi de istirahat ediyor' diyorum. Çok seviyorum bu kartalı, kara kartalım bu benim" ifadesini kullandı. 

Keskin, kendisinin maç hastası olduğunu ancak sağlık problemlerinden dolayı stada gidemediğini anlattı. 

Beşiktaş'ın maçlarını televizyonda izlerken kartalı da yanına aldığını aktaran Keskin, "Takım, maçı kazandığında onu siler temizlerim, kaybederse silmeden balkona koyuyorum" dedi. 

- Beşiktaş'ın ligdeki durumu

Beşiktaş'ın ligdeki durumu hakkında yorum yapan Keskin, şampiyon olmayı beklediklerini söyledi. 

Şampiyon oldukları takdirde Bolu'da avladığı kartalı da evine getirerek şimdikinin yanına koyacağını kaydeden Keskin, Beşiktaşlı futbolculara şöyle seslendi:

"Beşiktaş, düzgün oynayıp takım bilincinde olduktan sonra kimin oynadığı benim için önemli değil. Oyuncular bizi düşündürmesinler, biraz hareketli oynasınlar, maç kazansınlar. Başka bir isteğim yok onlardan."