İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Kardemir Karabükspor'a konuk olan Beşiktaş, müsabakadan 2-1 galip ayrılarak liderliğini korudu. 

Beşiktaş, Kardemir Karabükspor karşısında Demba Ba'nın 53. ve 55. dakikalarda attığı gollerle galibiyete ulaşırken, ev sahibi takımın tek golünü ise 83. dakikada Musa Çağıran kaydetti.

Bu galibiyetle ligde puanını 23'e çıkaran siyah-beyazlı ekip, 22 puanlı Galatasaray'ın önünde liderliğini sürdürdü.

Müsabakada 2-0 öne geçmesine karşın son bölümde oldukça sıkıntılı anlar yaşayan ve 1 gol yiyen Beşiktaş, rakibinin beraberlik golüne yaklaştığı anlar olmasına karşın skoru korumasını bildi. 

- Demba Ba'dan gol serisine devam

Senegalli futbolcu Demba Ba, Kardemir Karabükspor karşısında takımının 2 golüne de imza atarak serisini devam ettirdi.

Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde üst üste çıktığı 5 maçında da gol atmayı başaran Demba Ba, bu 5 müsabakaya 8 gol sığdırdı.

Siyah-beyazlı oyuncu, ligde 7, Avrupa kupalarında da 8 olmak üzere toplam 15 gole ulaştı. 

Senegalli oyuncu, müsabakanın 73. dakikasında oyundaki yerini Mustafa Pektemek'e bırakırken, saha kenarına geldiği esnada Kardemir Karabükspor taraftarlarınca da alkışlandı.

- Demba Ba, Almeida'yı şimdiden yakaladı

Sezon başında transfer olduğu Beşiktaş'ta oldukça başarılı bir performans ortaya koyan Demba Ba, geride kalan sezon takımın en önemli skor gücü olan Hugo Almeida'nın gol sayısını şimdiden yakaladı. 

Almeida, geride kalan sezonda Beşiktaş formasıyla çıktığı 33 resmi maçta 15 gol kaydederken, Demba Ba bu gol rakamına 17 maçta ulaştı. Portekizli oyuncu geçen sezon maç başına 0,45'lik bir gol ortalaması yakalarken, geride kalan 17 maç itibariyle Demba'nın gol ortalaması ise 0,88 oldu.

- Mustafa Pektemek, kırmızı kart gördü

Beşiktaşlı oyuncu Mustafa Pektemek, maçın uzatma dakikalarında hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'ndan direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı. 

Maçın 90+3. dakikasında saha içinde Kardemir Karabüksporlu oyuncu Emre Güngör'le tartışan Mustafa Pektemek, hemen ardından 90+4. dakikada Hakan Özmert'e yaptığı sert faulün ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

Direkt kırmızı kart görmesi nedeniyle en az 2 maç ceza alması beklenen siyah-beyazlı oyuncu, takımının Ziraat Türkiye Kupası'nda Sarıyer'le ve ligde Trabzonspor'la oynayacağı karşılaşmalarda yer alamayacak. 

Öte yandan, oyuncularının gördüğü kırmızı kartlarla dikkati çeken Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek, bu sezon oyundan atılan 6. isim oldu. Siyah-beyazlı takımın daha önce ligde yaptığı maçlarda İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Gökhan Töre ve Olcay Şahan, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Atiba Hutchinson kırmızı kart görmüştü.

- Cenk Gönen, sakatlığına rağmen oynadı

Beşiktaşlı file bekçisi Cenk Gönen, sakatlığı bulunmasına karşın Kardemir Karabükspor maçına ilk 11'de başladı. 

Göğüs kasında ikinci derece yırtık olduğu tespit edilen kaleci Cenk, takımını yalnız bırakmayarak 90 dakika sahada kaldı.

- Beşiktaş, deplasmanda zorlanmıyor

Spor Toto Süper Lig'in deplasmanlardaki en başarılı takımı olan Beşiktaş, bu unvanını Kardemir Karabükspor karşısında da devam ettirdi.

Ligde çıktığı 6 deplasman maçının 5'ini kazanan siyah-beyazlı ekip, elde ettiği 23 puanın 15'ini rakip sahalarda kazandı. Beşiktaş, dış sahalarda sadece Kayseri Erciyesspor'a 3-2 mağlup oldu.

- Traore'nin çabası Kardemir Karabükspor'a yetmedi

Kardemir Karabükspor'un Beşiktaş karşısında en etkili oyuncusu Traore oldu. 

Traore'nin maçın 64. dakikasında siyah-beyazlı ağlara gönderdiği topta, ofsayt gerekçesiyle gol sayılmazken, bu oyuncunun 90+3. dakikadaki yakın mesafeden sert şutunda ise meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı. 

- Kardemir Karabükspor, 4 maçtır kazanamıyor

Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Kardemir Karabükspor, ligdeki galibiyet hasretini 4 maça çıkardı.

Ligdeki son galibiyetini 7. haftada sahasında Akhisar Belediyespor karşısında 2-1'lik sonuçla alan lacivert-kırmızılılar, 24 Ekim'de oynadıkları bu maçın ardından ligde galibiyet yüzü göremedi. Sekizinci haftada Torku Konyaspor'a 1-0, dokuzuncu haftada da Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Kardemir Karabükspor, geçen hafta ise deplasmanda Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalmıştı.