Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında kendi evinde rakibi Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden Galatasaray’ın bu galibiyeti taraftarı sokaklara döktü.
Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamalar da yaşanan gerginliklere de polis müdahale etti.

ELAZIĞ’DA İKİ TAKIM TARAFTARI KARŞILAŞINCA ORTALIK KARIŞTI
Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlanan Fenerbahçe derbisi sonrasında Elazığ’da her iki takımın taraftarları karşılaşınca ortalık karıştı. Çöp bidonlarının yere fırlatılıp taraftarların birbirine saldırmak istemesi üzerine polis müdahale etti.
Galatasaray’ın 2-1 kazandığı Fenerbahçe derbisi sonrası Elazığ’daki kafelerden maçı izleyip çıkan taraflar karşılaşınca gerginlik yaşandı. Polisin hemen çevre güvenliği aldığı Gazi caddesinde bazı Fenerbahçe taraftarları çöp tenekelerini yolun ortasına fırlattı. Bu sırada Galatasaray taraftarları da Fenerbahçeli taraftarların üzerine yürümek isteyince polis müdahale etmek zorunda kaldı. Polisin üzerine yürüyen bazı taraftarlar da gözaltına alındı. Çöp bidonlarını bazı vatandaşlar ile polisler yol ortasından alarak kenara çekti.
Olayların yatıştırılmasının ardından Galatasaray taraftarları Gazi Caddesi’nde davul eşliğinde yürüyerek öğretmenevi önündeki Atatürk anıtına gitti. Bu sırada bir kişinin araç üzerine çıkarak tezahüratlar yaptırması dikkat çekti. Bir süre öğretmen evi önünde marş söyleyip tezahürat yapan taraftarlar daha sonra polis kontrolüne olaysız bir şekilde ayrıldı.

ADIYAMAN’DA COŞKULU KUTLAMA
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında kendi evinde rakibi Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden Galatasaray’ın bu galibiyeti Adıyaman’da coşkuya dönüştü.
Dev derbinin bitiş düdüğünün ardından Galatasaraylı taraftarlar cadde ve sokakları panayır alanına çevirdi. Galatasaraylı taraftarlar Sümer Meydanı’nda toplandıktan sonra önce Gölbaşı Caddesi’nde sonra da Atatürk Caddesi’nden Demokrasi Parkı’na kadar yürüdü.
Ellerinde Galatasaray atkı ve bayraklarını taşıyan coşkulu kalabalık, Fenerbahçe aleyhine tezahüratlar yaptı. Yaya olarak yürüyen kalabalığın yanı sıra sürücülerde araçlarında korna çalarak kutlamalara eşlik etti.

YAĞMUR ALTINDA GALİBİYET SEVİNCİ
Spor Toto Süper Lig’in 6. Haftasının derbi maçında Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 2-1 yenmesinin ardından Erzurum’da yağmur altında sarı kırmızılı taraftarlar galibiyet coşkusunu doyasıya kutladı.
Maçın bitiş düdüğünün ardından Galatasaraylı taraftarlar Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak renkli kutlama yaptılar. Sürücüler araçlarından klakson sesiyle sarı kırmızılı taraftarlara destek verirken yağmura aldırış etmeyen cimbomlular uzun süre galibiyet coşkusunu kutladılar.

KARS’TA “SESSİZ” KUTLAMA
Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray kendi sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar galibiyet sevinciyle sokaklara döküldü.
TT Arena’da oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçının 2-1 Galatasaray’ın galibiyetiyle sonuçlanması, Kars’ta da taraftarları sevince boğdu. Maçın bitmesinin ardından Galatasaraylı taraftarlar sokaklara akın etti. Kısa bir süre içinde Faikbey Caddesi üzerinde bulunan at heykeli önünde toplanan taraftarlar, açtıkları Galatasaray bayrağıyla sloganlar atarak aynı cadde üzerinde bulunan aslan heykeli önüne geldi.
Aslan heykeli önünde sloganlar atarak Galatasaray’ın galibiyetini kutlayan taraftarlar daha sonra sessizce dağıldı.

KÜTAHYA’DA BİBER GAZLI KUTLAMA
Kütahya’da polis, sevinç gösterilerini abartan taraftarları cop ve biber gazı ile dağıttı.
Kütahyalı Galatasaray taraftarları, 2-1’lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından kentin sokak ve caddelerinde sevinç turu attı. Yüzlerce taraftar maç sonrası Zafer Meydanı’nda buluşarak Atatürk Bulvarına doğru yürüşe geçti. Cadde turu yapan taraftarlar sevinç gösterilerini abartınca polis müdahalesi geldi. Polis, yüze yakın taraftarı cop ve biber gazı kullanarak dağıttı. Bu esnada caddede yürüyen yüzlerce kişi de biber gazından etkilendi.
(İHA)