Beşiktaş, Avrupa UEFA Ligi C grubu 2. maçında deplasmanda Tottenham ile 1-1 berabere kaldı. Bilic, "Böyle bir zemin ve böyle bir taraftar desteği olduğunda neler yapabileceğimizi gördünüz" dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş’ın Hırvat teknik direktörü Slaven Bilic, "Çok iyi bir maç oldu. Böyle bir oyunun parçası olmak her teknik direktörü mutlu eder. Bu akşam biz yaptıklarımızla bizi seyredenleri mutlu ettik. White Hart Lane’e Manchester United da dahil kimse favori olarak gelemez ve buradan alınan bir puana herkes memnun olabilir. Ancak ortaya koyduğumuz performanstan sonra bu skordan memnun olmamız mümkün değil. Maçın ilk dakikalarından beri tamamıyla üstündük, çok pas yaptık ve neredeyse kusursuz bir şekilde oynadık. Tek eksiğimiz golü bulamamaktı" açıklamasında bulundu.

"OYUNCULARIMLA GERÇEKTEN GURUR DUYDUM"
Devre arasında oyuncularına, "Kafanızı kesinlikle öne eğmeyin ve pas yapmaya devam edin" dediğini belirten Bilic, "Oyuncularımla gerçekten gurur duyuyorum. Özellikle dün gece burada alınan kötü sonuçtan sonra Türkiye için çok önemli bir puan aldık. Burada taraftarımızdan da büyük bir destek aldık ve her anlamda gurur duyulacak çok iyi bir gece yaşadık" dedi.

"İÇ SAHADA ZEMİN VE ATMOSFER NEDENİYLE ZORLANIYORUZ"
Hırvat teknik adam, stadın zeminin çok güzel olduğunu vurgulayarak, "Dün antrenmanda oyuncularım adete küçük çocuklar gibiydi. Antrenmanın bitmesini istemediler, çünkü zemin onlara büyük bir keyif verdi. Dış sahada bu sezon ikide iki yaptık ancak iç sahada zemin ve atmosfer nedeniyle zorlanıyoruz. Büyük hedeflere oynayan, şampiyonluklar kazanan takımların hikayelerine baktığınızda iç sahada çok iyi sonuçlar elde ettiklerini görürsünüz. Biz ne yazık ki böyle bir avantajı kullanamıyoruz, deyim yerindeyse evsiz bir şekilde oynuyoruz. Bunu bir şikayet olarak söylemiyorum, böyle bir zemin ve böyle bir taraftar desteği olduğunda neler yapabileceğimizi gördünüz" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ’TA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"
Bilic, İngiliz bir gazetecinin Premier Lig’de çalışmak isteyip istemeyeceği sorusuna ise "Hırvatistan Milli Takımı ile İngiltere’yi burada mağlup ettiğimizden beri bana bu soru soruluyor. Burada iki yüzlü davranmayacağım. Gerçekten gurur duyduğum büyük bir kulübün teknik direktörlüğünü yapıyorum ve gerçekten çok mutluyum. Takımım böyle devam edip bu performansları sergilediği müddetçe de burada çalışmaya devam edeceğim" yanıtını verdi.

DEMBA BA UMUTLU KONUŞTU
Demba Ba maçın ardından umutlu konuştu. Yıldız golcü yaptığı açıklamada, "Sezon içindeki en iyi performanslardan birini ortaya koyduk, tüm takımı tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar bize muazzam bir destek veren taraftarlarımızı da tebrik ediyorum. Kaleci Lloris çok iyiydi. Tottenham ona teşekkür etmeli. Bu performansı sezon boyunca sürdürebilirsek çok parlak işlere imza atabiliriz" ifadesinde bulundu.
(İHA)