RİZE (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Çayeli Kriteryum Yol Yarışı yapıldı.

Rize'nin Çayeli ilçesinde, Çayeli Bisiklet Kulübü ev sahipliğinde organize edilen yarışlara 10 ilden 196 sporcu katıldı. Yarış, Rize Karadeniz Sahil Yolu ile Pazar ilçesindeki güzergahta gerçekleşti.

Yarışmada, büyük erkekler A grubunda Cebrail Şeker, yıldız erkeklerde Faruk Salman, büyük kadınlarda Hatice Yılmaz, genç kızlarda Ezgi Bayram, yıldız kızlarda Gamze Öztürk birinci oldu. Yıldız erkekler B grubunda Ramazan Yılmaz, genç erkeklerde de Muhammed Selçuk birinciliği elde etti.

Takımlar kategorisinde büyüklerde erkeklerde ve kadınlarda Kocaeli Brisaspor birinciliğe ulaştı. Genç erkeklerde Konya Büyükşehir Belediyespor, genç kızlarda Yeşilgiresun Belediyespor, yıldız kızlarda Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik Dağcılık birincilik kürsüsüne çıktı. Yıldız A grubunda Çumra Belediyespor, yıldız B grubunda ise Konya Büyükşehir Belediyespor, birinci olmayı başardı.

Master erkek 35 yaş grubunu Erkan Akçelik ve master erkek 40 yaş grubunu ise Soner Çiçekoğlu birincilikle tamamladı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, spor turizmine işaret ederek, "Özel bisikletçiler bunu yaparken çok uzun ve çeşitli parkurlar kullanıyorlar. Bu, ülkeler için güzel tanıtım fırsatı. Bu yarışlarla başka fikirlerin de altyapısı oluşuyor. 'Kaçkar Dağları veya başka yaylalarda başka yarışlar yapılabilir mi?' diye tartışılıyor. Bu açıdan bölgeye tanıtım olarak faydası var." ifadelerini kullandı.

Çayeli Bisiklet Kulübü Başkanı Mehmet Kemal Arıcı ise çok güzel bir faaliyet gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geçen yıl bu yarışa 110 sporcu katılmıştı. Bu yıl katılım daha fazla oldu. Bundan sonraki yarışlarda bu sayının daha da fazla artacağına inanıyorum. Amacımız Çayeli Kriteryum Yol Yarışları'nı uluslararası bir yarış haline getirmek."

Yarışma sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.