TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, genel kurul yapacaklarını belirterek, "Aralık ayına kısa bir süre kaldı, herkes hazırlığını yapsın, ister çatı aday ister ayrı ayrı yapsın. Biz, Trabzon sevdasını aralık ayında da bırakmayacağız" dedi.

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin ardından geçen bir haftalık sürede herkesin konuştuğunu belirterek, cevap verme sırasının kendisine geldiğini söyledi.

Kendisi hakkında "kulübü sattığı ve ihanet ettiği" şeklinde iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Beni tanıyan herkes bilir ki dünyada tek Trabzonsporlu kalsa, yine de Trabzonspor'u satmayacak, ihanet etmeyecek tek adam benim. Başkan olduktan sonra iki kez federasyon genel kuruluna katıldım. Yaptığım konuşmalar aylarca konuşuldu, gündem oldu. Bu konuşmaların bizi sevenlerin sevgisini daha da çok arttırdığını düşünüyorum. Kendi nefsimizi düşünmüş olsaydık, yine aynı tavrı sergiler, aynı konuşmayı yapıp o salondan çıkardık. Art niyetli ve ahlaksızca bizi eleştiren insanlara da malzeme vermemiş olurduk. Kendimizi düşünmedik Trabzonspor’u düşünerek hareket ettik." 

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor adına daha önce federasyonda görev yapan yöneticilerin sadece koltuklarında oturmak için orada bulunduğunu öne sürerek, kendilerinin ise irade ortaya koyacak, geçmişte ve gelecekte yanlış kararlara karşı görüş belirterek mücadele edecek insanları federasyona gönderdiklerini vurguladı.

Federasyondaki tavırlarının Trabzonspor'un namus davası olan şike davasını sekteye uğrattığına ilişkin yorumlar yapıldığını anlatan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Biz, federasyon yönetim kuruluna adam koymakla onlarla anlaşma mı yaptık? Biz yönetiminize adam soktuk ama onun karşılığında şike davasından ve Trabzonspor'un gasbedilen haklarından feragat ettiğimizi mi söyledik? Bırakın böyle bir anlaşma yapmayı, bunu beyninden geçirmek bile namussuz insanların dahi yapacağı bir hareket değildir. Trabzonspor'un namus davası kavramını ilk ben ortaya attım. Bu davada Trabzonspor'un en ufak geri adım atması, mücadele azmini düşürmesi, hiçbir zaman söz konusu değildir. İnsanlar namuslarıyla yaşar. Bu da Trabzonspor sevdalılarının namus davasıdır. Sonu da nereye gidiyorsa oraya kadar gitmesi gerektiğini beni tanıyan insanlar biliyor, sonunda ölüm de olsa sonuna kadar gitmemiz gerektiğini her yerde söylemişimdir ve devam edeceğim."

 

- Hukuk kurulunun istifası

 

Hacıosmanoğlu, hukuk kurulunun istifasına değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Onların içinde Erdem Egemen diye bir insan var. Yaptıklarından dolayı onu ayrı tutuyor ve kendisine teşekkür ediyorum.  Bu davada duruşumuzdan dolayı zafiyete uğradıklarını söyleyerek çekildiklerini açıklıyorlar. Hukuk kurulu 4 kişiydi, biri ayrılmıştı. Avukatın yalancısı olmaz ama bu arkadaş iyi bir yalancı. 'CAS'a müracaat etmemiz gerekiyordu, 4 gün başkanın masasında bekledi' diye ifade kullandı. O zaten ayrılmıştı. Zorla benden imza alındığını söyledi. Hukuk kurulu da görevden ayrıldı, bunu bile malzeme olarak kullanıyorlar. Ayrılan hukuk kurulu üyelerine sorun, biri doğrulasın ben o gün başkanlığı bırakacağım." 

Hacıosmanoğlu, Futbol Federasyonu'ndan avans alındığı için federasyona destek verdiklerine ilişkin iddialara da işaret ederek, "Böyle bir alçaklık olabilir mi? Federasyon bize 20, 30, 50 milyon lira para verse, dersiniz ki 'para verdiler, siz de onlara destek verdiniz.' 15 gün sonra alacağınız parayı, 15 gün önce almanız, taviz vermeniz anlamına gelmiyor. Dönem dönem herkes bunu yapmıştır. Bunun karşılığında böyle bir hareket yapılamaz. Camia parayla satılmaz. Masanın bir kenarına 1 milyar dolar, bir tarafına kupayı koysalar, biz o paraya tekme atarız, kupayı alırız. Bu, bizim namus davamız. Herkes böyle bilsin" şeklinde konuştu.

Başkan Hacıosmanoğlu, basın mensuplarının, "Yıldırım Demirören'in listesine neden isim koydunuz ve başka adayları neden desteklemediniz?" şeklindeki sorusu üzerine, son 10 güne kadar TFF Başkanlığı'na aday olan Haluk Ulusoy'a destek vermeyi düşündüğünü söyledi. Bunu kendisiyle ve arkadaşlarıyla da konuştuğunu dile getiren Hacıosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ne yazık ki 10 gün kala öğrendim, 'Herkesten imza topluyoruz. İmza verin de bu adamı gönderelim' diye İbrahim Usta'yı arayıp, benim gitmem için düzenlenen kampanya için destek istemiş. Bunu öğrendikten sonra, bizimle böyle uğraşan bir insana destek vermemiz söz konusu olmazdı. Destek vermekten vazgeçtik. Konuşmasında, 'Trabzonluları ben adam bilirdim. Trabzonlunun olduğu yerde başkasına destek verilmez' diye bir cümle kullandı. Sizin işinize geldiğinde Trabzonlu olmayacaksınız. Her zaman öyle olacaksınız. Trabzonluysanız da Trabzonsporlu olacaksınız. Başka takımlar hayallerinizi süsleyip de istediğiniz zaman Trabzon'u kullanmayacaksınız."

Hacıosmanoğlu, Ulusoy'la ilgili açıklamalarına devam ederek, "Sayın Nuri Albayrak döneminde nasıl federasyon başkanı seçtirdiğimizi bütün Türkiye biliyor. 30 saniye kala maç tatil edildiğinde (2007-2008'deki Trabzonspor-Sivasspor maçı), 5 kez aradım. 'Hakemi çıkarıyorum' dedi ama sonra telefonlarını kapattı. O maçın akıbetini de biliyorsunuz. Soruyorum kendisine, o zaman başka bir memleketli miydi kendisi? Mehmet Ali Yılmaz'ın federasyon başkanlığına aday olduğu ve 13 oyla kaybettiği seçimde Trabzonlu değil miydiniz de Mehmet Ali Yılmaz yerine Levent Bıçakcı'ya destek verdiniz?" ifadelerini kullandı.

 

- "Çok bırakmak istedim"

 

İbrahim Hacıosmanoğlu, her şeyi Trabzonspor sevdalılarını memnun etmek için yaptıklarını ancak bugüne kadar bunu gerçekleştiremediğini belirtti.

"Çok bırakmak istedim, bırakma kararı aldım ama arkadaşlarımın devam etmesi arzusuyla bugünlere geldik" diyen Hacıosmanoğlu, "50 yaşındayım benim sağlığım, ailem, işim gücüm var, yaptıklarınız karşılığında insanlar sizi yıldırmaya çalışabilir. Hakikaten bıkma noktasına geldim ama son yaşadığım olaylar bana şunu gösterdi ki; bu yaşına kadar mücadeleyle buralara gelen insan olarak bundan sonra mücadelenin dozunu daha da artıran Trabzonspor sevdalılarına söz verdiğimiz noktada kulübü bırakmak için mücadele edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce "genel kurul yapabiliriz" diye  bir söylemde bulunduğunu anlatan Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Evet genel kurul yapacağız kimse merak etmesin. Hiç kimse de 'Trabzonspor daha kötü durumlara düşer' diye endişe etmesin. Aralık ayına kısa bir süre kaldı,  herkes hazırlığını yapsın, ister çatı aday ister ayrı ayrı. Biz Trabzon sevdasını aralık ayında da bırakmayacağız. Böylesine konuşanlar, böylesine Trabzonspor'a hizmet etmeye aşkıyla yanıp tutuşanlar, bizim de yanlış yaptığımızı söyleyen art niyetli insanlar aralık ayında Trabzonspor sevdalıların karşısına geçip, kimin Trabzonspor'u daha çok sevdiğini iyi hizmet etmek istediğini genel kurulda ortaya koyarlar."

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor sevdalılarının gerekli tercihi yapacağını, kendilerinin de sandıktan çıkan sonuca saygı duyacağını belirterek, "2013'ün mayıs ayında zor şartlarda kazandığım seçimin aralık ayında benim için çok daha kolay olacağını, art niyetli insanlara da Trabzonspor sevdalılarının bir ders daha verdiğini hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

 

- "Hocayı Süleyman Hurma'ya sorun"

 

Başkan Hacıosmanoğlu, bir gazetecinin, "Teknik direktör tartışılıyor, Ersun Yanal ile devam edecek misiniz?" şeklindeki sorusuna,  "Bununla ilgili Süleyman Hurma ile konuşursanız, bunları ona sorarsınız daha sağlıklı sonuç alırsınız" dedi.

Mbia'nın transfer sürecine de açıklık getiren Hacıosmanoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Mbia'nın maliyetinin biraz yüksek olması nedeniyle tereddütüm vardı. Ondan dolayı gecikme oldu. Süleyman bey ve hocamız da en ihtiyaç duyduğumuz mevkide oyuncu olduğuna bizi ikna ettiler. Son gün karar verdik. Kendisi Trabzon'a geldiğinde imza atmıştı, benim imzamı bekliyordu. Ben de en son Antalya'da arkadaşlara imza atılmasını söyledim. Antalya'da Trabzonlu yaptık kendisini. '1 milyon avroymuş imza parası, 2,5 milyon avroya çıkmış...'  Ancak ahlak yoksunu insanlar bu iddiayı ortaya atar. Bu futbolcuya Inter'in verdiği imza parası, kendi kulübünün kalması için verdiği imza parası ortada. Süleyman bey ilk günden beri kendisi takip ediyor. İlk gün 2 milyon 200 bin avro imza parası, 2 milyon 800 bin avro garanti paraydı. En son 2 milyon 600'e düşürdüler. Neresinde art niyet arıyorlar anlamış değilim."