FIFA Başkanı Blatter, İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) geçen hafta sonu oynanan Milan ile Roma karşılaşması sırasında Mario Balotelli ve Kevin-Prince Boateng’e yapılan ırkçı tezahüratlara ilişkin, fifa.com’a açıklamalarda bulundu.

Maçlarda bu tip olayların yaşanmasını “inanılmaz” olarak değerlendiren Blatter, yaşananlardan ders çıkarılmadığını ifade etti.

Irkçılığa karşı mücadeleye odaklandıkları bir dönemde, yaşananların kötü olduğunu belirten Blatter, iki hafta içinde düzenleyecekleri FIFA Kongresi’nde ırkçılığa karşı herkesi bağlayıcı çözümler üreteceklerini kaydetti.

İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Komitesinin, maçın bitiminin ardından sadece para cezası vermesinin, sürpriz ve anlaşılmaz bir karar olduğunu vurgulayan Blatter, “Federasyon bu olay için yeterli inceleme yapmadı. Sadece maddi yaptırım cezası vermek kabul edilemez. Parayı hep bulabilirsiniz. Bu tür bir olaya 50 bin avro ceza nedir ki? Mutlu değilim ve bu konuyu İtalya Federasyonu ile görüşeceğim” değerlendirmesinde bulundu.

FIFA Başkanı Blatter, kongrenin düzenleneceği 31 Mayıs’a kadar buna benzer olayların yaşanmamasını temenni ettiğini, kongrenin ardından alınacak çözüm kararlarının, FIFA’ya bağlı dünya üzerindeki 209 federasyon için bağlayıcı olup, öngörülen yaptırımların yürürlüğe gireceğini de kaydetti.

San Siro’da, hafta sonu Roma’yı ağırlayan Milan’ın futbolcuları Balotelli ve Boateng’e Roma taraftarlarının maçın ikinci yarısının başında yaptığı ırkçı tezahürat nedeniyle hakem oyunu durdurmuş, stat hoparlöründen uyarı anonsu yaptırmış, birkaç dakikalık aradan sonra maça devam edilmişti.