Trabzon’un Maçka İlçesi’nin hemen girişinde bulunan tünelin üst tarafından yer alan kayalar Maçka Belediyesi’nin girişimleri ile koruma altına alındı. İlçeye gelen hemen hemen her turist kafilesinin ilgisini çeken ve bölgede durup inceleme yapılan aynı zamanda da hatıra olsun diye fotoğraf çekilen kayalar bundan böyle korunma altında.
Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, kayaları neden koruma altına aldıklarını 61saat.com’a anlattı. Kayaların volkanik sütun yapılı dasit olduklarını ifade eden Genç, yol genişletme çalışmaları sırasında bölgeden geçecek olan tünelin kayalara zarar vereceğini ifade ederek proje hazırlayıp Karayollarına sunduklarını kaydetti.


KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI KORUMA KURULU
Karayollarının projeyi kabulünden önce kayaları korumak için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na müracaat ettiklerini ifade eden Başkan Genç, “Karar çıktı ve bu değerleri koruma altına aldık” diye konuştu.
Bölgeden tünelin geçmesinin ardından, mevcut yolun ilçe içerisinden transit geçişlerin de biteceğini ve mevcut yolun Maçka’ya hizmet vereceğini de ifade eden Başkan Genç, “Bu noktada kayaları turizme kazandırmak için bölgede ayrıca parklar yapılacak. Bu şekilde yeni projeleri de hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.