BOLU (AA) - Bolu İl Özel İdaresi amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.

Amatör spora destek amacıyla Bolu İl Özel İdaresi tarafından temin edilen spor malzemeleri, Karaçayır Mahallesi'nde bulunan futbol sahasında düzenlenen törenle amatör spor kulüplerine dağıtıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, törende yaptığı konuşmada, Bolu’nun sporun her dalında önemli değerler yetiştirmiş, genç sporcuları Türk sporuna armağan etmiş bir il olduğunu belirterek, "Biz Bolu’nun geleceğinin hem turizmde hem de sporda olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda da spor turizmi bizim açımızdan büyük önem taşıyor." dedi.

Bolu’daki mevcut 19 antrenman sahasını artırmayı planladıklarını dile getiren Baruş, "Antrenman sahalarının artmasıyla gerek amatör spor müsabakalarının burada yapılması, gerekse de daha ileri düzeydeki liglerdeki müsabakaların finallerinin burada yapılması bizleri mutlu edecektir. " diye konuştu.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, Bolu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Zekeriya Gökten, davetliler, kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.