BOLU (AA) - Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2020 Avrupa ve 2023 Dünya oryantiring şampiyonalarına talip olduklarını söyledi.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası değerlendirme toplantısı, Bolu Belediyesi Spor Salonunda yapıldı.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Bolu’nun turizm, spor, sağlık ve üniversite şehri olması hedefiyle çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Türkiye Oryantiring Şampiyonası'na 2 bin 500 kişinin katıldığını, ayrıca 9 ülkenin federasyon yetkililerini Bolu’da ağırladıklarını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yayla Çayırı’nın sürekli kamp merkezi haline dönüşmesiyle ilgili bir tespit oldu. Uluslararası heyetle yaptığımız görüşmelerde, 2020 Avrupa Oryantring Şampiyonası'nın ve Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında düzenlenecek olan Dünya Oryantring Şampiyonası’nın Bolu’da yapılasını talep ettik. Buna, buraya gelen 9 yabancı federasyon başkanı buna destek verecekler ancak onların vereceği destekle biz bu kararı çıkartamayabiliriz düşüncesiyle şu an 70 ülkenin federasyon başkanlarını Bolu’ya davet ettik. İnşallah dünyanın farklı ülkelerinden gelecek 70 oryantiring federasyon başkanını Bolu’da ağırlayacağız ve inşallah böylelikle de 2023 yılında düzenlenecek Oryantiring Dünya Şampiyonasını Bolu’ya kazandıracağız."

Toplantı sonunda Türkiye Oryantiring Federasyonu Bolu İl Temsilcisi Mustafa Kuş, Bolu Belediye Başkanı Yılmaz’a plaket taktim etti.

Yılmaz ve Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şahin Ertem de şampiyonaya katılan sporcu ve hakemlere teşekkür belgesi ve çiçek verdi.