BOLU (AA) - Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Bolu'da 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ile yarışmalarda dereceye giren çocuklara 400 bisiklet dağıtıldı.

Bolu İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" işbirliği protokolü kapsamında, hareketli yaşamı ve fiziksel aktiviteyi artırmak ve beslenme alışkanlıklarını sağlıklı beslenmeye yöneltmek amacıyla 9, 10 ve 11. sınıf öğrenciler için, Sağlık Bakanlığı tarafından Bolu'ya hediye edilen 400 adet bisikletin dağıtımı yapıldı.

Karaçayır Mahallesi'nde düzenlenen bisiklet teslim törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Valis Aydın Baruş, Gençlik Haftası'nda düzenlenen bu etkinliğin gençlere verilen önemin göstergesi olduğunu belirterek, "Onların sağlıklı bir şekilde yaşaması, fiziksel aktiviteye önem vermesi bakımından önem taşıyan bir dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz çok çok uzun süre niteleyemeyeceğimiz bir zaman dilimini öncesinde yeterli beslenmeyi tartışırken bugün sağlıklı beslenmeyi tartışıyor. Bugün artık insanlar vücutlarını dinç tutabilmek için yeterli gıda almaktan ziyade fazla gıda ve plansız gıda tüketiminden kaynaklanan değişik hastalıklarla mücadele etmek durumunda kaldı." diye konuştu.

Günlük yaşam koşullarının getirdiği hareketsizlik, masa başında fazla oturmak, bilgisayar başında çok uzun zaman kaybetmek ve her yere taşıtlarla gitme alışkanlıklarının özellikle yeni nesilleri ve gençleri tehdit ettiğini ifade eden Baruş, "Bir ülkenin insan kaynağının sağlıklı olabilmesi tabi ki gençlerimizin sağlıklı olmasına bağlı. Çünkü ülkemizin geleceği olan gençlerin sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri, ülkemizin geleceğinin de aynı sağlıklı olmasına katkıda bulunacaktır." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve protokol üyeleri 400 adet bisikleti öğrencilere ve yarışmalarda dereceye giren çocuklara verdi.