KASTAMONU (AA) - Türkiye Masa Tenisi Federasyonu (TMTF) Genel Koordinatörü Tahsin Ergül, Uluslararası Masa Tenisi Federasyonunun (ITTF), "6 Nisan Dünya Herkes için Masa Tenisi Günü" kapsamında düzenlediği yarışmada birinci olan Bozkurt Belediyespor'un teknede masa tenisi oynama etkinliğinin, bu sporun tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

ITTF'nin düzenlediği yarışmada 97 ülkede gerçekleştirilen 569 organizasyon arasında Bozkurt Belediyespor'un etkinliğinin "En Kreatif Etkinlik" seçilmesini AA muhabirine değerlendiren Tahsin Ergül, projenin ulusal ve uluslararası boyutta ses getirdiğini belirtti.

Dünyada, 2018 yılının en kreatif etkinliğinin Kastamonu'dan çıktığını anlatan Ergül, "Bozkurt Belediyespor Masa Tenisi Takımı'nın Karadeniz'e açılarak tekne üzerinde masa tenisi oynaması camiada takdir gördü. Dünya genelinde 97 ülkede gerçekleştirilen 569 etkinlik arasında birinci olmak hem masa tenisinin hem de yörenin tanıtımına ciddi katkı sağladı. Ayrıca, bu etkinlikle bölgede masa tenisi sporuna da farklı bir bakış açısı kazandırıldığına inanıyoruz. TMTF olarak bundan sonraki süreçte de kulüplerimizi her zaman desteklemeye hazırız." diye konuştu.

Takımın antrenörü Ufuk Gemicibaşı ise uluslararası bir platformda Türkiye'yi temsil ederek dünya birincisi olmanın kendileri için büyük gurur olduğunu vurguladı.

Bozkurt ilçesinin adını dünyaya duyurduklarına işaret eden Gemicibaşı, şunları dile getirdi:

"Kastamonu olarak diğer katılımcılar arasında farklı bir etkinliğe imza atmak istedik. Kentimizin deniz turizmine katkı sağlamak ve farklı bir etkinlik oluşturmak adına denizde masa tenisi oynadık. Bir yandan masa tenisi oynayan sporcularımız, diğer taraftan balıkçı arkadaşlarımızla denizden ağ topladı. Ortaya çıkan farklı görüntülerle ITTF’nin de dikkatini çekmeyi başardık ve dünya birinciliğine layık görüldük."

Gemicibaşı, masa tenisinin her yerde oynanabildiğini de ispat ettiklerini anlatarak şunları kaydetti:

"Elde ettiğimiz başarıyla takım olarak 6 Nisan'ı herkesten farklı bir şekilde kutladığımızı tescilletmiş olduk. Sporcularımızın da büyük keyif aldığı etkinlikte masa tenisinin her yerde yapılabilen bir spor olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Bizleri her zaman destekleyerek yalnız bırakmayan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Abana Belediyesine teşekkür ediyoruz."