Bu yıl ilki düzenlenen Ardeşen Uluslarası Offroad oyunlarında nefes kesen anlar yaşandı. Türkiye, Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan ülkelerinin katıldığı yarışların ilk gününde kadın pilotlar zorlu etaplarda güç gösterisi yaptı. Yarışmanın ikinci günü ise erkek pilotlar içindi. Trabzon’dan 35 araç ile Ardeşen’e çıkarma yapan Trabzon Offroad Kulübü 5 araç ile yarışa katıldı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

2 gün süren yarışmada Türkiye’nin 1300 metrelik en uzun Offroad pistinde pilotlar ve Co-pilotlar zor anlar yaşadı. Yarışmanın en ilginç anı ise yine Trabzon Ofrooad Kulübü sporcularından Aydın Demirci’nin kullandığı
Grand Cherokee marka aracın göletten geçişi esnasında yaşandı. Kulübün en çılgın pilotlarından Demirci tüm hızıyla 1,5 metrelik suya dalınca, jeep olduğu yerde çakılıp kaldı. Tam o esnada aracın co pilotu Yahya Şahin önce kafasını camdan çıkarıp suya baktı. Ardından adeta bir balık gibi küçücük camdan kendini suya attı. Hemen ayağa kalkıp aracı kurtarmaya çalışan Trabzonlu Eczacı Yahya Şahin yarışmada en centilmen sporcu ödülünü aldı. Yarışlarda Sakarya Offroad Kulübü 1., Gürcistan’dan katılan 2 kulüp ise 2. Ve 3. Oldu.