Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Zor bir müsabaka gibi gözükmese de genelde Avrupa maçlarından sonraki lig müsabakaları ilginç sonuçlara gebe olarak oynanır. Bugün de bana göre bu geleneği bozmadık” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Kasımpaşa’ya 2-1 mağlup olan Osmanlıspor’da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, karşılaşma sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Avrupa maçlarından sonraki lig maçlarında sürpriz sonuçların ortaya çıkabileceğini hatırlatan Akçay, “Zor bir müsabaka gibi gözükmese de genelde Avrupa maçlarından sonraki lig müsabakaları ilginç sonuçlara gebe olarak oynanır. Bugün de bana göre bu geleneği bozmadık. Disiplinden uzaktık, organizasyonumuz çok kötüydü. Rakibin kontratak oyununa 2 teşebbüsüne karşı koyamadık. Bunda başarılı oldular. Maçı ikinci yarı belki biraz daha kontrollü oynamak istesek de kaptırdığımız bir topla 2. golü yeyince müsabakadan mağlup ayrıldık. Denedik ama olmadı. Bu akşam heybemize düşen buydu. Bu bir akıl verici, düşündürücü, geliştirici bir sonuç inşallah olur. Kendi evinde kaybetmek acı verici bir durum. Şu an ben de o acıyı hissediyorum. Geçen Villarreal maçını oynayan takımla bu takımı kıyasladığınızda çok yaklaşmadığını görüyorsunuz. Nedenleri mutlaka vardır. Bu bir oyuncuların oyunu algı eksikliği, oyunu ne kadar önemsediği ya da ne kadar değerli bulduğuyla da alakalı. Yorgunluk da var derseniz evet biraz da yorgunluk, ikisi beraber olunca bu sonuçla tanışmış olduk. Umarım oyuncularımın üzerindeki yenilmemezlik baskısı da ortadan kalkmış oldu. Başka sebepler de ortadan kalkınca belki biraz daha rahat bir oyun oynamaya başlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

“ART NİYET OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Penaltı pozisyonunu değerlendiren Akçay, “Ele çarpma var ama hakem bir karar vermiş, bu mesleğe başladığımdan beri, hakemlerle ilgili o camia ile ilgili hiçbir olumsuz cümle kullanmadım. Bundan sonra da zaten emekliliğe doğru gidiş olduğu bu yolda hakemlere o eleştirileri de yapmak istemiyorum. Onların futbolumuz için değerli olduğunu ve onlarsız futbolumuzu geliştiremeyeceğimizi bir kez daha söyleyeyim. Öyle görmüş, öyle nitelendirmiş. Art niyet olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.
(İHA)