ORDU (AA) - EYÜP ELEVÜLÜ - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, engellileri farklı dallarda sporla buluşturuyor.

Federasyon başkanı Birol Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında kurulan federasyona bağlı 420 kulüp bulunduğunu belirterek, "Hiçbir eksiği olmayan bir federasyonuz. 20 bin lisanslı sporcu ile 81 ilde temsilciği bulunan ve engelleri aşan bir spor federasyonuyuz." dedi.

Türkiye'nin her köşesinde organizasyon düzenlediklerini anlatan Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bize şu talimatı vardı, 'bütün kapıları çalacaksınız ve mutlaka bütün engellilere spor yaptıracaksınız.' Allah'ımıza şükür olsun ki şu anda 420 kulüple Türkiye'nin en büyük federasyonu olma unvanını kazanan bir federasyonuz. Biz de bütün engellilere ulaşıp, tüm engellilere spor yaptırıyoruz." diye konuştu.

Aydın, Ordu'da düzenlenen Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 120 sporcunun mücadele ettiğini dile getirerek, müsabaka sonucuna göre yüzme milli takım kadrosunun belirleneceğini söyledi.

Devletin, engelli bireylere çok önem verdiğine dikkati çeken Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Haftada bin 500 özel çocuk en güzel otellerde kalıyor, en güzel saha ve salonlarda spor yapıyor. Federasyonumuz, artık engelleri kaldırmış durumda. Bütün duyarlılığını engellilere veren sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir mazeret uydurmadan engelleri aşmış ve engellilere hizmet veren bir spor federasyonuyuz. Engelli çocuklar yüzerken mutluluğunu görüyorsunuz. Yıllarca bu çocuklar kapalı kapılar ardındaydı ve onlar için 'bir şey olmaz' deniyordu ancak onlar devletin şefkatli eliyle kapalı kapılar ardından çıkarıldı ve spor yapıyor. Ailelerin de mutluluğunu görüyorsunuz. Aileler de sporcular çok mutlu."


- "Her zaman engelli bireylerin yanındayız"


"Haydi çocuklarınızı spora gönderin" diyerek engelli çocukların ailelerine seslenen Aydın, her zaman engelli bireylerin yanlarında olduklarını dile getirdi.

Aydın, hedeflerinin, ulaşılamayan tüm engellilere ulaşmak olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin 81 ilinde de aktif olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ailelerimizden hiçbir ücret almıyoruz. Denizli'den gelen bir çocuğumuzun yol parasını, otelde konaklaması dahil her şeyini devletimiz, federasyonumuz karşılıyor. Yeter ki onlar çocuklarını illerinden, ilçelerinden özel sporcular kulüplerine teslim etsin. Biz bütün çocuklara dokunup spor yaptırıyoruz." ifadelerini kullandı.


- "Türk bayrağını Avrupa ve dünyada dalgalandırmaya başladık"


Aydın, özel sporcuların uluslararası alanda da büyük bir ivme kazandığına işaret ederek, "Kayakta, masa tenisinde dünya şampiyonumuz çıktı. En son İtalya'da atletizmde yapılan şampiyonada bir Türk sporcu ilk kez altın madalya kazandı. Yani Türk bayrağını Avrupa ve dünyada dalgalandırmaya başladık." dedi.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na masa tenisi, atletizm ve yüzme branşlarında katılacaklarını belirten Aydın, bu platformda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.