Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Bu maçı kaybeden ya da kazananın gruptaki şansı bitirmez. Biz kazanırsak bir adım öne geçeriz” dedi.
UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Beşiktaş yarın 20.00’DE Sporting Lisbon ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaşacak. Mücadele öncesi son hazırlıklarını bugün yapacak olan siyah-beyazlı takımda teknik direktör Şenol Güneş, antrenman öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

“SABIRLI OLACAĞIZ”
Deneyimli çalıştırıcı, “Grubumuzda ikinci maçımızı oynayacağız. 3 takımda iddialı. Lisbon, Moskova ve biz. Gruptan çıkma adına yarın ki maç çok önemli. Kazandığımız zaman avantaj bize geçecek diye düşünüyorum. Rakibimizin gücünü biliyorum. İyi bir takım ve deneyimli bir hocaları var. Kaliteli ve iyi oyuncular aldılar. Bu yıl iddialılar. Porto ve Benfica’nın arkasında kaldılar ama bu yıl daha öne çıkmak istiyorlar. Biz de iyi bir takımız. Avantajlı bir skor almak için elimizden gelen her şey yapacağız. Olcay dışında eksik yok. Bütün oyuncularım iyi niyetle çalışıyor, görüyorum. İyi niyetle çalışıyoruz. Şansta yardımcı olur, Allah da yardım ederse yarın güzel bir sonuçla ayrılırız. Sonuçta kolay maç olmayacak. Sabırlı olacağız. Rakibimiz ilk maçta sahasında kaybetmesi ölçü değil. Moskova savunma anlayışında oynayarak ilk maçta Sporting Lisbon’a karşı kazandı. Sabırsız olmak durumunda değiliz. Bu grupta ilk 2’de yer almamız için bu maçı kazanmamız önemli. Lisbon’da ilk maçta kendi sahasında kaybettiği için yarınki maça ayrı bir önem verecektir. Bu yarış 3 takım arasında geçecektir. Umarım yarın kazanırız” diye konuştu.

“BİZ KAZANIRSAK BİR ADIM ÖNE GEÇERİZ”
“Bu maçı kaybeden ya da kazanan gruptaki şansını bitirmez” diyerek sözlerine devam eden siyah-beyazlı takımın teknik adamı, “Biz kazanırsak bir adım öne geçeriz. En azından skor olarak 1-0 öne geçmiş oluruz. Kazanmamız çok önemli. Kazansak da kaybetsek de berabere kalsak da herkesin şansı devam ediyor. CSKA maçından sonra grup şekillenir. Elimizde belli bir kadro var ve hem UEFA’yı hem de ligi düşünerek sayısı fazla olmamak üzere kadroda birkaç değişiklik yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“MAZERET ÜRETMEYECEĞİZ”
Avrupa maçlarının ardından ligde Beşiktaş’ın daha çok puan kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, motivasyon olarak sık sık maç oynamanın olumsuzluk oluşturabileceğini ifade eden Güneş, “Oyuncuların gidiş gelişleri buna etki edebiliyor. Biz yarın ki maçı saha, seyirci, hakem de ne olursa olsun mazeret üretmeden kaderimize razı olmak istemiyoruz. Çıkıp futbolumuzu oynayacağız. Bizde yarınki maça öyle çıkacağız. Genelde lig maratonu ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynayan takımın oyuncusunun etkilenmesi normaldir. Bu her takım için geçerli. Sık sık motive olacak olması futbolcuyu etkiler” yanıtını verdi.

“OYUNCULAR ÜZERİNDEN ÇOK SPEKÜLASYON YAPILIYOR”
“Oyuncular üzerinden çok spekülasyon yapılıyor” diyen Güneş, “Oyuncular da bunlardan etkileniyor. Her futbolcu her zaman hazır olmaz. Zamanı geldiğinde oynadığı zaman en iyisini yapması gerek. Oynamadığı zaman neden oynamadım diye vazgeçmemeli” cevabını verdi.

OLİMPİYAT STADI’NIN ŞARTLARI
Olimpiyat Stadı’nda yaşanacak hava şartlarının olumsuzluğuyla alakalı ise Beşiktaş teknik Direktörü Şenol Güneş, “Belki daha iyi olacak rüzgarın olması. Şikayetçi olmamak lazım. Yarın ki maçta rakibimiz teknik ve iyi pas yapan bir takım. Belki başka türlü oynamamız gerekecek. Maçta da baktığımız zaman attığınız orta sizin lehinize olup, gol olabilir. Tam tersi olup gol de yiyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“RİCARDO YARIN KESİN OYNAYACAK”
Quaresma’nın yedek kalması ve Portekizli futbolcunun bunu sorun edip etmediği ile alakalı gelen soru üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Ben duymuyorum. Bilgi sahibi değilim. Antrenmanda gayet neşeli. Q7 benim iyi bir oyuncum. Kenardaki de, oynayanlar da çok iyi. Son hafta Cenk’le ilgili söylediklerim örneğin. Serdar hiç oynamadı üzülmüyor mu yani? Onun günahı ne? Biz de işimizi yapıyoruz, bize de saygı gösterin. Her oyuncu konusunda ayrım yapmamak gerek. Ramon iyi çalışıyor, üzülüyorum ama üzülmek başka bir şey profesyonel düşünmek başka bir şey. Doğaldır. Futbol pazarlama aracıdır ama bizim işimize karışarak değil. Dahası yok yani… Ricardo ile benim hiçbir sorunum yok. Ricardo yarın kesin oynayacak. Bunu söyleyince bitti mi yani?” diyerek tepki gösterdi.

“İKİNCİ YARI DAHA İYİ OLACAĞIZ”
“Beşiktaş geçen sene başarılı oldu Avrupa’da” diyerek sözlerine devam eden siyah-beyazlı teknik adam, “Burada zor bir gruptayız. Tam adını koyamadık ama gruptan çıktığımızda daha güvenli bir takım olacağız. Biz ligde ikinci yarı daha iyi olacağız. Oyun olarak her geçen gün iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Benim adıma takımla beraber bir şey üretebilirsem, bu oyuncuların Beşiktaş takımıyla Avrupa’da iyi oyuncular arasında olmasını istiyorum. Hem takımı hem de kendilerini büyütmesini istiyorum. Sporting Lisbon’un oyuncularından daha iyi ve kaliteli oyuncular olduklarını göstermesini istiyorum. Benim kendi adıma uzun vadeli beklentilerim yok” dedi.
Derbi maçında Van Persie’nin saha kenarında ısınmasıyla ilgili bir soru sorulması üzerine Şenol Güneş şöyle konuştu:
“Kurallar önceden koyulmuş uygulanmalıydı. Hata yaptılar diye düşünüyorum. Futbolcuların sağlığı önemli. Hazırlanmış yerin kararını futbolcu vermez. Ona kalırsa ben de sahanın ortasında olmak isterim. Fenerbahçe’nin ya da Galatasaray’ın sahasında olsaydı aynı şey bizim oyuncumuz ısınsa ve saha çizgisinde de bir oyuncunun ayağı takılsa nasıl olacak. Bunlar basit konular. Eğer kuralları da işimize göre değiştireceksek burada futbolun anlamı kalmaz” açıklamasında bulundu.

“ÇOK PARA HARCAYAN ŞAMPİYON OLUR DİYE BİR ŞEY YOKTUR”
UEFA Avrupa Ligi’nde Türk takımların bütçesinin ilk 10’da olduğunun hatırlatılmasının ardından deneyimli çalıştırıcı, “Bütçeye bakarsanız bu doğru olmaz. Takımın alt yapısı, tesis kurumsal yapısı; bunlar parayla olacak şeyler değil. Köklü takımlarda doğru uygulanması durumunda kazanmanız mümkündür. Barcelona ve Bayern gibi. Bizler eksi bütçeyle gidiyoruz. Borçlanarak gittiğiniz zaman rahatsızsınız. Bütün kulüplerimizde ödeme sıkıntısı vardır. Maaşını almayan bir adam çalışırken mutsuzdur. Çok para harcayan şampiyon olur diye bir şey yoktur. İşi doğru yapmak çok önemlidir. Beşiktaş geçen sene aldığı sonuçlarla değil sadece sırf 3 yıldır başarılıdır. Kadro oluşturması, tesis yapması, stadı vesaire; her yıl bir iş yapılıyor. Mecburiyetten olabildiğince kenardan harcama yapmaya çalışmalıyız. Fenerbahçe’nin iyi kadrosu var. Galatasaray’da harcamadı diye kötü mü kadrosu, tabii ki hayır. Bizim gibi takımların Avrupa’da yarışması önemli” diyerek sözlerini sonlandırdı.
(İHA)