UEFA Eurolig eleme maçları kurası sonrası Trabzonspor'un rakibi PSV Eindhoven oldu. Büyük takımlarında bulunduğu kurada Trabzonspor kendi gücüne denk bir takımla eşleşti. Yanlız PSV'de dikkat etmemiz gereken 3 tane futbolcu var.

DRİES MERTENS



Trabzonspor'un rakibi PSV Eindhoven kupaları topladığı 1990 ve 2000'li yıllardan son derece uzak.
2008'den bu yana şampiyonluk yüzü görmezken, Avrupa kupalarında da uzun bir süredir çok büyük başarı elde edemedi. Kırmızı-beyazlıların en önemli gücü ise forvetleri. Belçikalı Mertens'in dışında İsveçli Toivonen ve Slovenyalı Matavz'a Trabzonspor'un savunmasının dikkat etmesi gerekiyor. Hollanda'daki gurbetçilerimizle oluşacak seyirci avantajı da düşünülünce Trabzonspor'un 3. tura yükselme şansının oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum.

OLA TOİVONEN


İsveçli 25 yaşında ki forvet. Uzun boyuyla dikkat çeken Toivonen'den kafa toplarını almak oldukça zor. Güçlü fiziği ve sert şutlarıyla PSV'de ön plana çıkan Toivonen gol atmak için uğraşacak. PSV nin gol yollarında güvendiği ilk isim.



TİM MATAVZ


Tim Matavz, uzun boyu ve tekniğle dünyada ender futbolcularda bulanabilecek özellikle sahip bir futbolcu. PSV'de gol yollarında oldukça etkili bir performans sergileyen 22 yaşında ki futbolcu bu sene takımının en çok gol atan oyuncusu. Koşularda fazla başarılı olmamasına rağmen tekniğini kullanakarak rakiplerini egale ediyor. Trabzonspor defansının bu oyunucuyla uğraşacağı çok açık.