Bülent Uygun, 3 Temmuz sürecinde kader birliği yaptığı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için zehir zemberek konuştu.
"3 Temmuz, Türk futbolunun kurtuluş savaşıdır”… Bu sözler, 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülke olan Katar’daki temsilcimiz, Umm Salal takımının teknik direktörü Bülent Uygun’a ait. Uygun öyle doluydu ki, ’3 Temmuz’ der demez, “3 Temmuz, Türk futbolunun kurtuluş savaşıdır” diye kükredi ve ’Bir dokun bin ah işit’ misali, ortalığı sarsacak açıklamalar yaptı. İşte, Türkiye Gazetesinden Hasan Sarıçiçek’in Bülent Uygun ile yaptığı söyleşiden öne çıkanlar:

"1 MİLYON ÜYE" KAMPANYASI
“Şike davası kumpastı. Aziz Yıldırım’ın uğruna, bizi de mahkûm ettiler, 8 ay hapis yattım. Canları sağ olsun… Şimdi bizi mahkûm edenler hesabını veriyor, verecek de, bana iftira edenlerden mezarda dahi davacı olacağım. Beni çete üyesi yaptılar ya. Yazık! Bu nasıl çeteyse? Asker arkadaşı, yol arkadaşı, hapishane arkadaşı unutulmaz derler, ben de unutmadım, Yıldırım’ı en mutlu günüme davet ettim ama teşrif etmedi. Aziz Bey, iyi yönetici olabilir ama iyi insan olduğu konusunda şüphelerim var. Açık söyleyeyim Yıldırım’ı sevmiyorum. Bunu dost meclisinde söyleyince, ’önünü keser’ diyorlar. İşte o zor, o benim önümü kesemez. Bir gün Fenerbahçe’de hoca olurum, olacağım da ama o başkan olarak orada kalamayacak… Artık Fenerbahçeliler onu çözdü, devri bitiyor. Fenerbahçe’den başka tutunacak dalı olmadığını da herkes biliyor, 1 milyon üye çabası da son çırpınışları…”

"YABANCI SERBEST NE DEMEK"
“Altı ay önce ’yabancıya sınır getirilmeli’ diyen sen değil miydin, 6 ay sonra ne değişti ki güvercin takla atıyorsun? Yabancının serbest bırakılması ne demek? Bu kararla, 20 milyon gencimizin önünü kesiyorsun, ülkenin kaynaklarını yabancıya peşkeş çekiyorsun, Türk futbolunun temeline dinamit koyuyorsun? Bu kadar yetkiyi nereden ve kimden alıyorsun? Senin TFF Başkanı olduğun ülkede 20 bin teknik adam var, yüzde 90’ı işsiz ama diplomasız adamlar bu ülkede teknik direktörlük yapıyor, peki sen ne yapıyorsun? Koca kulübü batırmanın eşiğine getirdiğin yetmiyormuş gibi şimdi de ’kurtaracağım’ dediğinin ülke futbolunun temeline dinamit koyuyorsun! Altyapının hali içler acısı, milli takımların durumu ortada, 2010, 2012, 2014’ü pas geçmişin, 2016 iddianı kaybetmişsin, güldürmeyin insanı, bunlar mı kurtaracak futbolumuzu?..”

"LAFLA KURTARILMAZ"
“Sorun, sadece ’yabancı-yerli’ sorunu değil, yönetici ve yönetim sorunu… Lafla Türk futbolu kurtarılmaz, önce kafalar değişmeli. Şu an 127 kulüpten sadece G.Birliği ve Sivasspor gibi 2-3 kulüp düze çıkmış durumda. Kulüpler Yasası diyorlar, futbol özerk değil mi, o halde siyaset futbola neden müdahale eder? TFF’nin genel kurul yapısı neden politik insanlardan oluşur? Siyaset futbola iyilik edecekse önce kulüplerin vergi borcunu silsin, kulüpleri vergiden muaf tutsun. Bu oyunun sivil toplum kuruluşlarını, taban birliklerini, paydaşlarını güçlendirsin… Teknik adam ve futbolcu ne kazanıyorsa, herkes kazandığı kadar ödesin. Şu unutulmamalı ki, kulüpler güçlenmeden ne futbol düzlüğe çıkabilir ne de kamu yararına sosyal fayda sağlanabilir…”
(İHA)