Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon'da silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanan kulüp asbaşkanı Nevzat Şakar'ı ziyaret ettiler.
Şener ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden dün taburcu olduktan sonra Cumhuriyet Mahallesi Nemlioğlu Cemal Sokak'taki evinde istirahat eden Şakar'a geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
TRABZON HALKI BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELECEKTİR
Başkan Şener, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hoş olmayan bir iki gün geçirdiklerini belirterek, ''Bunu Trabzonspor'a atılmış bir kurşun olarak addetmek lazım. Fakat Trabzon şehri Trabzon'un halkı, Trabzon'un emniyetinin haliyle bu işin üstesinden geleceği inancındayız'' dedi.
ŞU AN DOĞRU ŞÖYLER SÖYLEYEMEM
Bu tür olayların olmaması gerektiğini ifade eden Şener, ''Trabzon şehri devamlı böyle kurşunla bahsedilen bir şehir olmamalıydı. Umarım bu failler bir an önce yakalanır, adelet de yerini bulur. Bu olayların Trabzon'da özellikle Trabzonspor'da yaşanmamasını arzu ederim. Bir kulüp başkanı olarak da bunun mesuliyetini taşıyorum. Olayın şeklini Nevzat'ın anlattığı kadarıyla biliyorum. Bir de emniyet müdürü ve vali beyden bilgi alabilirsek belki size yarın doğru şeyler söyleme imkanım olabilir'' ifadelerini kullandı.

Şener, bir gazetecinin geçen sezonun şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmeyeceği yönünde dün akşam televizyon programlarındaki söylemlere ilişkin bir sorusu üzerine de açıklamalarda bulundu.

Şike İddianamesinde 8 takımın adının geçmesinin bu 8 takımın da ceza alacağı anlamına gelmeyeceğini ifade eden Şener, şöyle devam etti:
HERKES BUNU KAFASINA SOKSUN
''İddianamede binlerce insanın ismi geçiyor bu bir. Etik kurulunun verdiği bir rapor var. İptal edildi filan diyorlar ama hayır öyle bir şey yok. Ek deliller var, bizle ilgili ek delil bir şey yok. Burada Trabzonspor Kulübü'nün bir suçu olmadığını söylüyorlar. Bu söyleyenler de profesör, doçent çok da önemli isimler. Etik kurul, Federasyonun bir kurulu. Bu kurul bu raporunu yönetim kuruluna gönderecek. Yönetim kurulunun suç olmayan bir konuyu, illa 'suç bul' diye disiplin kuruluna gönderecek hali yok, bu da iki. Ben, Nevzat ve Recep ifade vereceğiz, zaten ikisi birbirine bağımlı, bu da üç...
Bu televizyonda ne konuşma istemene bağlı. Ben de burada şimdi kendi isteğime göre konuşuyorum, başka türlü de konuşabilirim. Veya birisi 'dikta et şunu söyle' der ona göre söyleyebilirim. O ara programa katılıp cevap vermek mümkün, bu sefer de çok ortaya düşüyorsun, gerek yok. Etik Kurulunun verdiği raporu bu sayılmaz, bir daha verin o da sayılmaz denmez. İnsanların isteğine göre hukukçular rapor vermezler, bunu kafalarının içine herkes soksun. Etik Kurulu raporunu okumayan varsa, bizde var, istediğiniz yere fakslayabiliriz.''
SALDIRI İLE İLGİLİ GÖZALTI YOK
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar'ın Trabzon'daki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin, ''Saldırıyla ilgili şu anda gözaltına alınan kimse yok'' dedi.
Sadri Şener ile kulübün genel sekreteri Hasan Yener, yönetim kurulu üyeleri Yılmaz Büyükaydın ve Recep Denizer ve avukat Nusret Yılmaz, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne gelerek, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ile bir süre makamında görüştü.
Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, bir gazetecinin sorusu üzerine, ifadesine başvurulmadığını belirtti.
Kısa süre önce Trabzon'da göreve başlayan Ertan Yavaş'ı daha önce ziyaret etmediğini bildiren Şener, hem Yavaş'a ziyarette bulunduğunu hem de Şakar'a yönelik silahlı saldırı hakkında bilgi aldığını ifade etti.
Şakar'a yönelik saldırıyla ilgili herhangi bir gelişme olup olmadığı yönündeki soru üzerine Şener, ''Şu anda yok, ama epey yoluna girmiş'' yanıtını verdi.
Şener, başka bir soruyu ise ''Saldırıyla ilgili şu anda gözaltına alınan kimse yok'' diye yanıtladı.
Sadri Şener ve beraberindekiler daha sonra Emniyet'ten ayrıldı.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Asbaşkan Nevzat Şakar dün, Cumhuriyet Mahallesi Nemlioğlu Cemal Sokak'taki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda ayağından vurularak yaralanmış ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.