Bursaspor Taraftarlar Birliği, 7 Mayıs 2011 tarihinde Bursa’daki iptal olan Beşiktaş karşılaşması öncesi çıkan olaylara ilişkin mağduriyetlerini anlatmak için Ankara’da bir dizi ziyarette bulundu.
Taraftarlar, ilk olarak Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’i AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Ardından Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdürrahim Boynukalın ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı MKYK üyesi Enes Can Demir’i ziyaret eden taraftarlar, yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.
Davada dosyası olan taraftarların yer aldığı ziyarete ilişkin konuşan Teksaslılar Dernek Başkanı Mehmet Güzelsöz, "Yargıtay’da dosyamız var. Haksızlığın giderilmesi için gerekli ziyaretleri yaptık. Bu davanın artık bir an önce kapanmasını istiyoruz. Gerçekten çok mağdur olduk" dedi.
Yapılan ziyarette taraftarlar, Hüseyin Şahin ve Abdürrahim Boynukalın’a isimleri yazılı olan Bursaspor forması hediye etti.

Çok sayıda taraftar cezaevine gönderilmişti
Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişimi sonrası düzenlenen FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa’da iptal olan Beşiktaş karşılaşmasına siyah-beyazlı taraftarların gelmesi yönünde karar vermişti. Bu kararın ardından maç günü yaşanan olaylarda çok sayıda Bursaspor taraftarı yaralanmış, ayrıca haklarında yasal işlem yapılan taraftarların birçoğu gözaltına alınıp tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
(İHA)