BOLU (AA) - Büyük Bayanlar Judo Olimpik Milli Takımı'nın Bolu'daki hazırlık kampı sürüyor.

Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde 10 Kasım'da kampa giren milli sporcular, başantrenör Ercan Çakıroğlu ve yardımcı antrenörler gözetiminde çalışmalarına günde çift antrenmanla devam ediyor.

Çakıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu kampının ay sonuna kadar süreceğini söyledi.

"Ağırlık ve kondisyon antrenmanları yapacağız, teknik ve taktik ağırlıklı antrenmanları daha az sayıda tutacağız" diyen Çakıroğlu, kampta olimpik düzeyde 17 sporcunun bulunduğu bilgisini verdi.

Çakıroğlu, kampın ardından 2 gün dinleneceklerini, daha sonra Ankara'da teknik ve taktik ağırlıklı çalışacaklarını belirterek, gelecek ay Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Kulübü sporcularının katılacağı uluslararası yarışmalar yapılacağını anlattı.

Çakıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "26-28 Aralık'ta Bursa'da Türkiye Süper Lig finalleri yapılacak. Bunun hazırlığı var kulüpler düzeyinde. Milli takım olarak işe baktığımız zaman çok önemli bir periyot bekliyor. Önemli bir süreçten çıktık. Bizim için 2014 yılı bayağı yoğun geçti ve güzel dereceler elde ettik. Sporcular, olimpiyatlara gidebilmek için olimpiyat puanları müsabakalarına giriyor. Bu planlarla 2016 yılı mayıs ayına kadar almış olduğu puanlarla 14 kişilik grup arasına girmişse olimpiyat vizesi almış oluyoruz. Bizim amacımız, olimpiyatlara çok sayıda sporcu göndermek ve buradan madalya almak. Tüm uğraş ve çalışmalarımız bu yönde."

Çakıroğlu, Türkiye'de judoya yeterince ilgi gösterilmediğini, gazetelerde yeteri kadar yer almadıklarını savunarak,  "Avrupa ve dünya şampiyonu sporcularımız var. Bu spora gazetelerde daha fazla yer verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun podyumu da olimpiyatlar. Bunu olimpiyatlarda gerçekleştirirsek o zaman adımızı daha fazla duyuracağımıza inanıyorum. 2015, judonun parlayan yılı olacak. Genç ve geleceği olan bir takıma sahibiz. Takımdan çok büyük başarılar bekliyoruz" ifadesini kullandı.