Trabzonspor-
Hasan Yener, Fransa'daki oyun stratejilerinin kaybetmemeye yönelik olduğunu belirterek, ''Beraberliğin bizi Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkaracağı düşüncesindeydik ama CSKA Moskova'nın son dakikada Inter'i yenmesi elbette umutlarımızı söndürdü. Ama Trabzonspor'un ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi gruplarında 7 puan toplaması bir başarı'' dedi.

Daha önce hep ''Avrupa'da kalmak istiyoruz'' dediklerini anımsatan Hasan Yener, ''Bu amacımıza da ulaştık. Ama dediğim gibi son dakikalarda CSKA Moskova'nın Inter'e attığı gol bizi Şampiyonlar Ligi'nden uzaklaştırdı. CSKA, bu golü erken atsaydı, biz de ona göre oyun stratejimizi belirler, kazanmaya yönelik oyun kurgusu içinde olabilirdik. Maçın sonu gelmişti. Yine de son dakikada bulduğumuz pozisyonlar vardı ama olmadı. Tek mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi'ne veda ettik'' diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde gidebilecekleri yere kadar gitmek istediklerini vurgulayan Yener, ''Şu anda bir şey söylemek için erken. Güçlü takımlar var. Ama Trabzonspor, Avrupa ligindeki büyük takımlarla eşdeğer büyüklükte, o bakımdan hiçbir takımdan korkumuz, endişemiz yok, bunu ispatladık. Bundan sonraki maçlarda da bir çekincemiz yok'' ifadelerini kullandı.

Yener, şu anda önlerindeki Galatasaray maçına odaklanmaları gerektiğini dile getirerek, ''Kazanırsak ligde çok önemli bir avantaj yakalamış oluruz. Özelikle zirve ile aramızı açmamış oluruz. Yarışa bir ölçüde zirveye yaklaşarak devam ederiz. O bakımdan önemli bir karşılaşma oynayacağız'' şeklinde konuştu