Şubat ayında Danimarka’nın Aalborg şehrinde yapılan ve Avrupa Karate Federasyonu’nun (EKF) her yıl organize ettiği  Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nın 46’ncı buluşmasında ferdi kata dalında ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan Keyda Nur Çolak, Trabzon’un ve ülkemizin göğsünü kabarttı. 
Osman Kul rekor kırdı
23-24 Şubat tarihlerinde Mersin'de yapılan Atmalar Türkiye Şampiyonası’nda U20 disk atmada Osman Kul, 54 metre olan Avrupa barajını 55.55 metrelik derecesiyle geçerek önemli bir başarıya imza attı. Belediyesporlu sporcu 2012 de Murat Gündüze ait Atmalar Seyfi Alanya rekorunu kırarak Avrupa sıralamasında 4.’lüge yükseldi. Başarılı sporcu aynı zamanda Türkiye Şampiyonu olup TOHM barajını geçti. U16 disk atmada Furkan Uzuner 49.93 derecesi ile Türkiye Şampiyonu, U18 çekiç atmada Yunus Altuntaş sakatlığı nedeniyle 42.06 derecesi ile Türkiye 6.’sı oldu.
Bayan boksörler vurduğunu devirdi
11-17 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında Belediyesporlu sporcularından 54 kg’da Ebrar Sıla Öztürk birinci, 52 kg’da Kevser Tütüncü ikinci oldu. Gelecek vaat eden bayan boksörler daha çok çalışarak bundan sonra da önemli başarılara imza atmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler.
Öten yandan 18-23 Şubat tarihlerinde Antalya’da yapılan muay thai Türkiye şampiyonasında Belediyespor sporcularından 63,5 kg alt gençlerde Yavuz Terzi 1., 63,5kg üst gençlerde Ömer Sami Terzi 3. Olarak önemli başarıya imza attılar.
Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Nihat Demir spora ve sporcuya yaptıkları yatırımların meyvelerini almalarından ötürü büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Demir, “2019 yılı ile birlikte gerek ulusal gerekse uluslararası yarışmalarda sporcularımız önemli başarılara imza atıyorlar. Elimizdeki imkanlar dahilinde sporcularımıza verdiğimiz desteğin semeresini almak bizleri sevindiriyor. Bundan sonra da aynı azim ve inançla spora ve sporcuya en iyi desteği vermenin gayreti içerisinde olacağız. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Akkaya’ya, yönetim kurulu üyelerimize, fedakarca çalışmalarını sürdüren hocalarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.