SAMSUN (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Canik Belediyespor'un Onursal Başkanı Osman Genç, Avrupa Kupası ön eleme maçında Rus rakibi Chevakata Vologda'yı eleyerek Samsun ve Canik'in adını tüm dünyaya duyuracaklarına inandıklarını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyespor tarafından düzenlenen Kadınlar Özgecan Basketbol Turnuvası'nda şampiyon olan Canik Belediyespor takımı, onursal başkan Genç'i makamında ziyaret ederek kupayı hediye etti.

Genç, ziyarette yaptığı konuşmada, Canik isminin artık dünya tarafından bilinen bir marka olduğunu söyledi.

Samsun Canik Belediyespor olarak her yıl üstüne artı koyarak ilerleme kaydettiklerini belirten Genç, "Gerek altyapı noktasında, gerekse tesisleşme yolunda önemli mesafeler katettik. Bu gayretlerimizin meyvelerini ulusal ve uluslararası başarılar alıyoruz. Canik adı artık eğitimde, kültürde, sanatta ve diğer alanlarda olduğu gibi sporda da bir markadır. Bu markayı her alanda duyurmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Genç, takımının Avrupa'da da Samsun'u başarıyla temsil edeceğini kaydetti.

Geçen sezonu 7. sırada bitirerek Avrupa kupalarında oynama hakkı kazandıklarını anımsatan Genç, "Değişen statü gereği takımımız bir ön eleme oynayacak. 5 Ekim'de ilk maçımızı Mustafa Dağıstanlı Spor Merkezi'nde oynayacağız. İnanıyorum ki Rus ekibi Chevakata Vologda takımını eleyip, Avrupa kupalarına katılma hakkını kazanarak Samsun ve Canik'in adını tüm dünyaya duyuracağız. Bu önemli maçta Samsunlu hemşehrilerimizin takıma destek vermelerini istiyorum." şeklinde konuştu.

Samsun Canik Belediyespor'un antrenörü Mehmet Can Öztürk ise 5 Ekim'de tecrübelerini sahaya yansıtıp ilk Avrupa maçında galibiyetle ayrılacaklarını dile getirdi.