SAMSUN (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Samsun Canik Belediyespor, Avrupa Kupası ön eleme ilk maçında Rus ekibi Chevakata Vologda ile 5 Ekim Çarşamba günü sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Hasan Doğan Spor Salonu'nda başantrenör Mehmet Can Öztürk yönetiminde çalışan Karadeniz ekibinde takım kaptanı Tuğba Taşçı grip olduğu için antrenmana katılmadı.

Başantrenör Mehmet Can Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Canik Belediyespor'un tarihinde ilk kez Avrupa Kupası'na katıldığını söyledi.

Takımda ve şehirde herkesin heyecanlı olduğunu ifade eden Öztürk, "Ön elemeler biraz erken olduğu için oyuncularımız, geç gelmesi gerekirken fedakarlık yaparak erken geldiler. Oyuncularımızın erken gelmesi sayesinde 3 tane turnuvaya katıldık. Ben inanıyorum ki seyircimizin desteğiyle ilk kez oynayacağımız Avrupa Kupası maçında sahamızda kazanarak, Rusya'ya avantajlı skorla gitmek istiyoruz. Bunun için taraftarlarımıza çok ihtiyacımız var." diye konuştu.

Rus ekibi Chevakata Vologda'nın da yeni bir takım olduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu kupada yıllardır mücadele eden bir ekip. Rakibi çok iyi tanımıyoruz, çünkü onlar da yeni bir takım oluşturdu. Rusya'daki ilk lig maçını izledik. Bireysel olarak oyuncuları tanıyoruz, maç esnasında sistemlerini çözmeye çalışacağız. Ben inanıyorum ki oyuncularımızın tecrübesiyle turu geçeceğiz. İşimiz kolay değil. Önemli Rusya'ya avantajlı skorla gitmek. Bunu başarabilirsek Rusya'dan da istediğimiz sonuçla döneriz."