UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Fransa'nın Lille takımı ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak grubu üçüncü sırada bitiren Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmenin ancak UEFA Avrupa Ligi'nde yollarına devam edecek olmanın buruk sevincini yaşarken gecede iki isim vardı ki onlar için bu sonuç tam bir yıkım oldu. 
ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ
Maçtan önce Haberturk TV canlı yayınına çıkarak, "Kesin olaraktan Trabzon’u desteklemiyorum. Lille’i destekliyorum. Her zaman öyleydim ama Trabzon’a çok sıcak bakardım" şeklinde açıklamalar yapmıştı. Ancak Trabzonspor'un Lille'yi UEFA Kupası dışına itmesi ile Çavuşoğlu'na da büyük bir ders vermiş oldu. 
LİLLE TEKNİK DİREKTÖRÜ
Lille Teknik Direktörü Rudi Garcia'da maçtan önce Trabzonspor'u küçümser açıklamara imza atmıştı. Bir gazetecinin "Fransa Ligi'nin son şampiyonunun gruptan çıkamaması başarısızlık olur mu?'' şeklindeki soruya ise Fransız teknik adam, ''Öyle bir ihtimali hiç düşünmedik. Takımımız çok daha tecrübeli" şeklinde cevap vermişti. 
Garcia, maçtan sonra bir gazetecinin, ''Fransa şampiyonunun gruptan çıkamaması en son 8 yıl önce olmuştu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusunu da Garcia, ''Grup maçlarından memnunum. Eksik oyuncularımız vardı. Özellikle Melo'dan son maçta yararlanamadım. İlk maçlardaki fırsatları iyi değerlendirseydik, gruptan çıkabilirdik'' şeklinde yanıtladı.